Stadsdeel Zeeburg

Banieren op de Panamalaan

11 juli 2008
Misschien heeft u ze al zien hangen: op de Panamalaan tussen de Zeeburgerdijk en het stadsdeelkantoor van Zeeburg hangen kleurrijke banieren. Deze banieren zijn geschilderd door kinderen van groep 6 en 7 van basisschool De Evenaar, naar aanleiding van een bezoek aan het actieschip Greenpeace.

De thema's van de schilderingen zijn dan ook milieu en actievoeren, zoals de walvisjacht, afval en het lozen van gif. De banieren zijn een project van de stichting Cultuur Indische buurt en hebben als doel de buurt op te fleuren.

Het bezoekje van de schoolkinderen aan het actieschip Sirius van Greenpeace maakte veel indruk. 'Is dit de Titanic?', roept een van de leerlingen als ze oog in oog met het voormalige actieschip staan. Ze vinden de boot met de regenboogkleuren stoer. Een vrijwilliger vertelt dat Greenpeace walvissen en andere bedreigde diersoorten redt. 'Maar ook maken we ons sterk voor een schoon milieu en een schone oceaan',aldus de vrijwilliger. De Sirius heeft heel wat vaarkilometers afgelegd om Greenpeace-actievoerders naar het middelpunt van een verontrustende gebeurtenis te brengen om daar te demonstreren.

De kinderen kregen die middag voldoende inspiratie voor hun schilderingen op de banieren en dat is goed te zien.

Foto: banieren Panamalaan