Universiteit Nyenrode

Stedman Graham beurs 2008 toegekend

Breukelen, 11 juli 2008 - De Stedman Graham beurs 2008 van de Nyenrode Business Universiteit is toegekend aan Giving Back alumnus Sabri Riahi. Deze beurs is beschikbaar gesteld door Nyenrode aan Stedman Graham, die Giving Back heeft aangewezen om de beurs toe te kennen aan een Giving Back alumnus.

Een onafhankelijke selectiecommissie van Giving Back heeft Sabri Riahi genomineerd voor deze beurs. Sabri is een oud leerling van het Cartesius Lyceum in Amsterdam en thans student Aerospace Engineering aan de Technische Universiteit Delft. Hij zal op 20 augustus van start gaan met het 16 maanden durende Masters of Science in Management programma van Nyenrode.

Om deze beurs te winnen hebben de deelnemers een essay geschreven over een specifiek onderwerp en is een interview afgenomen door de commissie. Naast de beurs, ter waarde van 23.900, krijgt Sabri een persoonlijke coach toegewezen die hem tijdens de studie zal begeleiden.

De voorzitter van Giving Back, prof. mr. Steven R. Schuit, is erg blij met het resultaat: We hebben voor de toekenning van deze beurs een voorbeeldige procedure gevolgd, die ook een voortreffelijke kandidaat heeft opgeleverd. We hebben daardoor optimaal invulling kunnen geven aan de wens van Stedman Graham om de beurs zo goed mogelijk te benutten ten behoeve van een Giving Back alumnus.

Victoria Bressers, Nyenrode Admissions: Nyenrode stelt zich ten doel om getalenteerde studenten voor te bereiden op een carrière in het management. Het doet ons daarom genoegen, dat mede door onze samenwerking met de Giving Back Foundation en Stedman Graham, wij deze veelbelovende student in augustus op Nyenrode mogen verwelkomen.

Op 13 oktober zal Sabri de beurs officieel uitgereikt krijgen door Stedman Graham op Nyenrode: Ik ben ontzettend blij aan het MSc programma van Nyenrode te kunnen deelnemen. Ik ervaar dit als een unieke kans om mijn leercarrière met een topopleiding te kunnen afsluiten. Mijn dankbaarheid gaat uit naar Giving Back, Nyenrode en ook Stedman Graham voor deze unieke mogelijkheid.


---
Giving Back is een mentorproject voor bewezen talentvolle en ambitieuze scholieren, die vanwege hun achtergrond minder perspectieven hebben op een succesvolle carrière. Niet omdat ze niet willen, maar omdat ze in hun directe omgeving niemand kennen die hen wegwijs kan maken in de moderne maatschappij, aan wie ze zich kunnen spiegelen of die hun kan adviseren bij het maken van loopbaankeuzes. Giving Back richt zich op goed presterende, veelal allochtone scholieren in de leeftijd van 15 tot en met 18 jaar die in de 4de klas HAVO of 5de klas VWO zitten. Aanvullend op hun schoolopleiding voorziet Giving Back in een individuele aanpak waarmee ze hun talenten en vaardigheden verder ontwikkelen. Zo kunnen zij zich met de extra steun in de rug van de mentor oriënteren op een vervolgopleiding of beroep.

Nyenrode Business Universiteit is opgericht door het bedrijfsleven en behoort tot de oudste en meest vooraanstaande business schools en business-universiteiten van Europa. Nyenrode bereidt mensen met talent en ambitie voor op leidende functies in een internationale omgeving. Daarbij wordt grote waarde gehecht aan maatschappelijk bewustzijn en duurzaam ondernemerschap. De universiteit biedt masteropleidingen op het gebied van bedrijfskunde, en NIVRA-Nyenrode verzorgt opleidingen op verschillende niveaus op het gebied van accountancy en controlling. Nyenrode ontwikkelt daarnaast executive-programmas voor het ambitieuze MKB en beursgenoteerde ondernemingen. In januari 2008 werd Nyenrode op de jaarlijkse ranglijst van de Financial Times Global MBA top 100 genoemd, en in november 2007 behaalde de universiteit positie 30 op de Financial Times ranking van Top Graduate Business Schools in Europe. Het Nyenrode Research & Innovation Institute (NRI) coördineert het wetenschappelijk onderzoek van de universiteit, waarbij de toepasbaarheid van dit onderzoek nauwlettend in het oog wordt gehouden.