Gemeente Enkhuizen

Aquacultuur

Spetterende West-Friese Waterweken

poster waterweken West-Friesland is in augustus een prachtig evenement rijker: de Waterweken. Het concept Waterweek is ontstaan in 2006 tijdens de viering van het 650-jarig bestaan van Enkhuizen. Voortbordurend op het grote succes ervan is dit jaar het evenement Waterweken West-Friesland ontstaan. Dit alles werd mogelijk dankzij een unieke samenwerking van de drie historische Westfriese watersteden Enkhuizen, Hoorn en Medemblik. Iedere stad presenteert een scala aan evenementen voor jong en oud, in, aan en op het water.

Afgelopen woensdag, 9 juli gaven de drie wethouders Jan Franx (Enkhuizen), Kasper Gutter (Medemblik) en Jan de Boer (Hoorn) ten overstaan van de pers een visuele presentatie over de komende activiteiten. Daarbij werd duidelijk dat elke gemeente, los van de gezamenlijke evenementen zoals een drakenbootrace, een historische openluchtshow en de Theatervloot, ook tal van andere activiteiten organiseert. Voor Enkhuizen zijn dat onder andere: een visserijdag, een muziektent op het landje van Top en de inmiddels befaamde Grootse Schuitentocht. Wethouder Franx benadrukte dat de waterweken in 2008 het begin van een succesvolle reeks gaat worden. En dat de komende jaren meer gemeentes mogen aanhaken om er een evenement met landelijke allure van te kunnen maken. Voor een volledig overzicht van de activiteiten verwijzen wij u graag naar de website: www.waterweken.nl. De waterweken worden mede mogelijk gemaakt door de grote inzet van vrijwilligers en sponsoring van de bedrijven Halter in Balans, Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord en het Noordhollands Dagblad.

Meedoen?

Via de website kunt u zich nog aanmelden als deelnemer voor het EK (Enkhuizer Kampioenschap) Palingroken, voor de Grootse Schuitentocht op 8 augustus en voor de Drakenbootrace. Ook kunt u via de website kaartjes reserveren voor de Theatervloot, waar aan boord van een drietal historische schepen sprankelende kleinkunstenaars het publiek een combinatie van totaal verschillende optredens biedt. De overstap van het ene schip op het andere is een vast onderdeel van deze bijzondere theatervoorstelling.

Poster West-Friese Waterweken

Postbus 11
1600 AA Enkhuizen
T 0228 - 360 100
F 0228 - 313 312
stadhuis@enkhuizen.nl