Zeehondencreche Pieterburen

P E R S B E R I C H T

Zeehondencrèche Lenie 't Hart komende jaren zeker nog in Pieterburen

Kom deze zomer zeehonden kijken in Pieterburen!

Pieterburen, 11 juli 2008 - Hoewel Zeehondencrèche Lenie `t Hart de plannen om op termijn naar Delfzijl te verhuizen nog zeker serieus overweegt, is van verhuizen op korte termijn absoluut geen sprake. Sterker nog: de Zeehondencrèche verwacht de komende jaren nog in Pieterburen te blijven. Omdat echter in de media veel aandacht besteed is aan de nieuwbouwplannen, heerst bij het publiek de gedachte dat de Zeehondencrèche al uit Pieterburen is vertrokken of de verhuisdozen klaar heeft staan. Dit heeft tot gevolg dat dit jaar al 20.000 minder bezoekers naar de zeehonden zijn komen kijken dan vorig jaar. En dat betekent dus ook dat de inkomsten van de Zeehondencrèche sterk dalen.

Lenie 't Hart roept alle Nederlandse toeristen op vooral een bezoekje aan de Zeehondencrèche te brengen: "Momenteel hebben we meer dan 70 huilers in de crèche, allemaal jonge zeehonden die hun moeder zijn kwijt geraakt. Zonder onze hulp zouden zij sterven. Bij ons worden deze dieren liefdevol opgevangen en straks weer vrijgelaten. Geweldig om te zien natuurlijk, vooral voor de kinderen! Als je dan toch vakantie in eigen land viert, kan een bezoekje aan de Zeehondencrèche gewoonweg niet ontbreken. Veel van onze bezoekers worden donateur, omdat zij ons werk een warm hart toedragen. Zeehondencrèche Lenie `t Hart is volledig afhankelijk van haar donateurs, omdat zij geen subsidie ontvangt.

Vernieuwing hard nodig
Lenie: "De huidige Zeehondencrèche in Pieterburen is hard aan vernieuwing toe, omdat de laatste jaren vaak met noodvoorzieningen is gewerkt. Het schilderwerk bladdert aan alle kanten af, de tegels in de loods zijn stuk en de bassins moeten aangepast worden. Als het een beetje hard waait, klappert de tent waarin de jonge zeehonden zijn ondergebracht aan alle kanten. Verder zijn maatregelen voor energiebesparingen hoog nodig. Water en energie kosten ons jaarlijks meer dan 100.000 euro! We hopen dan ook dat energieleveranciers hun maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen en ons een handje willen helpen door sponsoring, bijvoorbeeld in natura." Zelf heeft Zeehondencrèche Lenie 't Hart geen geld om deze verbouwing en uitbreiding te financieren.