Broekhangen met Yuri van Gelder tijdens de Marinedagen

De Koninklijke Marine houdt vrijdag 11, zaterdag 12 en zondag 13 juli van 09:00 tot 17:00 uur open huis tijdens de Marinedagen op het marineterrein 'De Nieuwe Haven' in Den Helder.

Tijdens deze dagen is ook de Defensie Topsport Selectie (DTS) aanwezig met een stand en clinics.

Dit jaar is het thema van de Open Dagen innovatie. Daarom heeft de DTS dit jaar het "camouflagebroekhangen" gelanceerd. Deze Oudhollandse krachtactiviteit is in een innovatief jasje gestoken, door gebruik te maken van een hightech installatie- en computersysteem. Tijdens de Landmachtdagen en de Open Dagen van de Koninklijke Luchtmacht was deze competitie een groot succes bij jong en oud.

Naast het "camouflagebroekhangen" organiseert de DTS ook taekwondo- en schietclinics. Geïnteresseerden kunnen een taekwondoclinic volgen met luitenant Ferry Greevink of leren schieten met sergeant Rolf van der Velde. 'Lord of the Rings' sergeant Yuri van Gelder zal tijdens de Open Dagen een spectaculaire demonstatie geven.

Tussen de clinics en demonstraties door helpen alle aanwezige topsporters bij het "camouflagebroek hangen". Kan jij langer hangen dan Yuri van Gelder of Ferry Greevink? De topsporters dagen jong en oud uit om het tegen hen op te nemen. De winnaars verdienen een vaardag bij de Koninklijke Marine. Behalve het broekhangen is er ook de mogelijkheid om met de sporters op de foto te gaan of een handtekening te krijgen tijdens een signeersessie.

De activiteit is onderdeel van Operatie Beijing. Dit is een Olympische campagne waarin Defensie en haar topsporters op weg naar Beijing, zoveel mogelijk aandacht creëren voor de DTS. Voor meer informatie hierover kunt u kijken op www.defensietopsport.nl

Noot voor redacties (