Gemeente Barendrecht

Burgemeester Van Belzen gaat de strijd aan tegen fietsendiefstallen

BARENDRECHT (woensdag 9 juli 2008) ­ Burgemeester Van Belzen neemt op vrijdag 11 juli tussen 13.30 uur en 14.00 uur symbolisch een fietsslot in ontvangst. Deze actie heeft als doel om aandacht te vragen voor het aantal fietsendiefstallen en zal plaatsvinden op de markt voor het gemeentehuis.

Op de markt voor het gemeentehuis staat vrijdag 11 juli een informatie standplaats, waar onder andere rijwielhandelaren, de politie, de fietsbond en de gemeente vertegenwoordig zullen zijn. Passanten kunnen niet alleen informatie opvragen, maar ook een AXA hangslot aanschaffen met 50% korting.

Reden voor actie
Al jaren vinden er in Barendrecht relatief veel fietsendiefstallen plaats. Bekende plaatsen zijn naast de voor- en achtertuinen, het NS-station, het winkelcentrum Middenbaan en het winkelcentrum Carnisse Veste. Ondanks verschillende acties, zoals publicaties en het tegen de kostprijs verstrekken van fietsensloten, daalt dit aantal niet. Binnen de gemeente verdient het terugdringen hiervan dan ook een hoge prioriteit. De 151 diefstallen van 1 januari tot 25 juni 2008, waarvan 57 diefstallen in de maand juni, rechtvaardigen deze prioriteitsstelling. Ondanks de goede inzet van de politie en de 15 diefstalgerelateerde aanhoudingen die in juni door de politie zijn verricht, is een nieuwe integrale aanpak toch noodzakelijk. Alleen investeren in de handhaving is namelijk niet voldoende, niet structureel en niet toereikend. Om deze reden worden er dergelijke preventieve maatregelen getroffen. Op dinsdag 15 juli van 15.00 uur tot 18.30 uur is de informatie standplaats te vinden nabij de roltrap van het NS-station en op woensdag 16 juli van 10.00 uur tot 14.00 uur op de markt nabij het winkelcentrum Carnisse Veste. Later dit jaar worden er ook nog vervolgacties uitgevoerd.


---

Noot voor redacties,

Gemeente Barendrecht