NOVA

11-07-2008

Fortis
De verwachting is dat Jean-Paul Votron, bestuursvoorzitter van bank-verzekeraar Fortis, vandaag zijn ontslag bekend zal maken. Veertien bestuursleden van Fortis zijn vandaag in Brussel bijeen om zich te buigen maatregelen die de bank heeft genomen om de crisis het hoofd te bieden. Aandeelhouders hebben het vertrek van Votron geëist. In NOVA het laatste nieuws.

Transformanten
Het zou een sekte zijn waarbij leden worden gehersenspoeld, regelmatig naakt lopen en aan gedwongen seks moeten doen. Dat zeggen uittreders van de 'Orde der Transformanten'. Onzin zeggen de leden van de orde. Wij zijn christenen die het prettig vinden om alles met elkaar te doen. De orde is de aantijgingen zo zat dat ze aangifte heeft gedaan wegens laster. In de studio twee leden van de sekte. NOVA sprak ook met één van de uittreders en een vrouw die de uittreders begeleidt.

Deze zomer in NOVA: 1968

NOVA laat deze zomer de beelden van 1968 nog een keer spreken. Elke dag kijkt NOVA terug op een belangrijke, opmerkelijke of gewoon leuke gebeurtenis uit 1968. Vanavond aflevering vier.

Presentatie: Joost Karhof

(Onderwerpen onder voorbehoud)


----------

NOVA / Den Haag Vandaag
Nederland 2
Ma t/m do: 22.15-22.45
Vrijdag: 22.15-22.55
Zaterdag: 22.10-22.30
Herhaling na middernacht

Hoofdcommissaris Welten over moord op agente

Aandeelhouders eisen vertrek top Fortis

1968: De mode van toen