TROS

Afdeling Marketing & Communicatie

Hilversum, 11-07-2008

Radio

TROS KAMERBREED

Uitzending zaterdag 12 juli

Radio 1 - 11.04 uur

POLITIEKE RADIO; OOK IN DE ZOMER

BIJ TROS KAMERBREED

De Tweede Kamer is met zomerreces, maar TROS KAMERBREED gaat door. In vier zomeruitzendingen zet TROS KAMERBREED vier thema's centraal die mensen aan het hart gaan: wonen, geld, zorg en oorlog.

Met prominente politici én mensen uit het veld praten presentatoren Kees Boonman en Margriet Vroomans elke week een uur lang over politieke besluitvorming en praktische haalbaarheid.

In de eerste aflevering op 12 juli is PvdA-minister Ella Vogelaar (Wonen, Wijken en Integratie) te gast.

Zij licht haar aanpak van de probleemwijken en het integratiebeleid toe. Gesprekspartners in de uitzending zijn Ronald van Kempen, hoogleraar stadsgeografie aan de Universiteit van Utrecht, en Saïd Bensallam, jongerenwerker uit Amsterdam-Bos en Lommer.

Op 19 juli is Gerrit Zalm, voormalig VVD-minister van Financiën, te gast. Gespreksonderwerp is de financiële kredietcrisis en de gevolgen daarvan voor Nederlandse banken, verzekeraars, pensioenfondsen en consumenten. Ook Martien van Winden, oprichter van Hoofbosch Beleggingsfonds en voormalig bankier, laat zijn licht over dit onderwerp schijnen.

Op 26 juli is PvdA-staatssecretaris Jet Bussemaker (Volksgezondheid, Welzijn en Sport) te gast en de reeks zomeruitzendingen wordt op 2 augustus afgesloten met Defensie-minister Eimert van Middelkoop (ChristenUnie).

TROS Kamerbreed maakt gedurende de Olympische Spelen plaats voor Radio Olympia, maar is op 30 augustus weer terug op dezelfde tijd en dezelfde zender.

TROS Kamerbreed is het enige politieke praatprogramma van de Publieke Omroep en wordt elke zaterdag live uitgezonden tussen 11 en 12 uur op Radio 1. Met 300.000 luisteraars staat TROS Kamerbreed in de top-10 van best beluisterde Radio 1-programma's.

Meer informatie op www.troskamerbreed.nl