Politie Twente

Nagekomen Persbericht Politie Twente 11 juli 2008

Aanrijding letsel

Hengelo

Bij een aanrijding op de kruising Bornsestraat met de Weideweg zijn op vrijdag 11 juli, één bestuurder uit Almere en zijn negen maanden oude dochtertje gewond geraakt.

Vrijdagmiddag 11 juli omstreeks 14.00 uur krijgt de politie Twente in Hengelo melding van een aanrijding met beknelling tussen twee auto's op de kruising Bornsestraat/Weideweg/MR PJ Troelstrastraat. Ter plaatse zien de agenten dat één bestuurder dusdanig gewond is dat de hulp van de brandweer ingeroepen wordt. De brandweer knipt het dak van de auto en bevrijdt de 33-jarige bestuurder uit zijn benarde situatie. De 33-jarige man uit Almere wordt met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. Zijn 9 maanden oude dochtertje gaat eveneens ter controle mee. De bestuurder, een 52-jarige Hengeloër, van de andere auto blijft ongedeerd.

De politie heeft een onderzoek naar de toedracht gedaan en hieruit is gebleken dat de 33-jarige bestuurder die op de Bornsestraat reed geen voorrang heeft gegeven aan de van rechts komende 52-jarige uit de Weideweg. De verkeerslichten zijn defect en knipperen reeds de gehele dag daardoor gelden de normale voorrangsregels. (08088486)

Snorfietser gewond bij aanrijding

Almelo

Een 20-jarige snorfietser raakte op 11 juli rond 12.20 uur gewond bij een aanrijding met een auto op het Biljoen.

Op 11 juli, rond 12.20 uur, reed een 20-jarige man uit Almelo op een snorfiets over de Havezathe. Hij verleende geen voorrang aan een voor hem van rechts komende auto met caravan, bestuurd door een 41-jarige man uit Almelo die uit de Biljoen kwam en linksaf wilde slaan. Waarschijnlijk doordat de snorfietser met zijn MP3 speler zat te spelen, heeft hij de auto met caravan te laat opgemerkt. Hij remde dusdanig krachtig dat hij onderuit ging en onder de caravan gleed. Hierdoor raakten zowel snorfiets als caravan beschadigd. (08-088434)



Politie Twente