Ingezonden persbericht

Persbericht 10 juli 2008

Mozart zet de toon in Radio 4 Zomeravondconcerten

Bijzonder klassiek weekend vanuit het Concertgebouw te Amsterdam

Radio 4 presenteert aanstaande vrijdag, zaterdag en zondag drie bijzondere klassieke concerten in de reeks Zomeravondconcerten. Rechtstreeks vanuit het de Grote Zaal van het Amsterdamse Concertgebouw speelt de Radio Kamer Filharmonie onder leiding van Jaap van Zweden 3 avonden achter elkaar verschillende composities van Ludwig van Beethoven, Joseph Haydn en Wolfgang Amadeus Mozart. Woensdag zendt Radio 4 de opera Idomeneo van Mozart uit.

Vrijdag 11 juli van 20.00 tot 23.00 uur

De Radio Kamer Filharmonie speelt onder leiding van Jaap van Zweden Symfonie nr. 31 in D van Haydn, symfonie nr. 2 in D van Beethoven en Pianoconcert nr. 26 in D van Mozart waar de Turkse pianist en componist Fazil Say in soleert.

Zaterdag 12 juli van 19.00 tot 23.00 uur

Dezelfde componisten, andere werken. De Radio Kamer Filharmonie speelt Ouverture La Clemenza di Tito van Mozart. De Nederlandse violiste Liza Ferschtman soleert in het vioolconcert op. 61 in D van Beethoven en de avond wordt afgesloten met Haydn's symfonie nr. 73 in D. Het orkest staat onder leiding van Jaap van Zweden.

Zondag 13 juli van 20.00 tot 23.00 uur

Het laatste concert van dit weekend opent zondag met Leonore Ouverture nr. 3 van Beethoven. Vervolgens soleert de Britse cellist Steven Isserlis in het celloconcert in D van Haydn. De avond wordt afgesloten met symfonie nr. 40 in g van Mozart.

Opera uit Oostenrijk

Dinsdag 15 juli presenteert Radio 4 van 20.00 tot 24.00 uur de opera Idomeneo van Wolfgang Amadeus Mozart. De opera is uitgevoerd door Concentus Musicus Wien en Arnold Schoenberg Chorus o.l.v. Nikolaus Harnoncourt met als solisten de tenor Samir Pirgu en de mezzosopraan Marie-Claude Chappuis.

www.radio4.nl



Ingezonden persbericht