Ingezonden persbericht

PvdA Den Haag: Het zal je kind maar wezen

De Partij van de Arbeid gemeenteraadsfractie vindt het schande dat jongeren in afwachting van hun gedwongen plaatsing in een psychiatrische instelling tijdelijk in een justitiële inrichting worden geplaatst. De fractie vindt dat het Stadsgewest Haaglanden zijn verantwoordelijkheid moet nemen en stelt schriftelijke vragen om tot een oplossing te komen voor dit probleem.

PvdA raadslid Saskia Mulder uit haar verontwaardiging:"Stel je voor dat je een kind hebt met ernstige psychische problemen en die wordt opgesloten met jongeren met een crimineel dossier. Dat is toch niet te verteren."
Het raadslid stelt daarom schriftelijke vragen aan het Stadsgewest Haaglanden. Saskia Mulder wil precies van hen weten hoeveel jongeren er in de regio in een justitiële inrichting zitten terwijl zij in afwachting zijn van een plek in een psychiatrische instelling.

Bovendien wil het PvdA raadslid dat er actie wordt ondernomen door Haaglanden om deze specifieke wachtlijstproblematiek structureel op te lossen. "Deze jongeren zijn al zo kwetsbaar en moeten daarom vooral niet blootgesteld worden aan verkeerde invloeden," aldus Mulder.
De PvdA fractie hoopt dat er snel een oplossing wordt gevonden voor deze jongeren en hun ouders.