Ingezonden persbericht

DICE ONTHULT RHIANNA PRATCHETT ALS SCHRIJFSTER VAN MIRROR'S EDGE

Origineel verhaal van Mirror's Edge introduceert Faith
- een nieuwe en sterke videogameheldin

SCHIPHOL-RIJK, 11 juli 2008 - 'Ooit bruiste deze stad van het leven. Hij was smerig en gevaarlijk, maar ook intens en prachtig. Maar de stad is veranderd.' - Faith. DICE, onderdeel van Electronic Arts Inc. (NASDAQ: ERTS), verklaarde vandaag dat schrijfster en verhaalontwerper Rhianna Pratchett het brein is achter het complexe script van Mirror's Edge(TM), een unieke eerstepersoons actiegame. Je maakt kennis met Faith, een koerier in een stad waarin alle communicatie en bewegingen van de inwoners scherp in de gaten worden gehouden. Als de zus van Faith valselijk wordt beschuldigd van moord verkent Faith de grenzen van de stad en bevindt ze zich al snel aan de verkeerde kant van de wet.

'Het was een geweldige ervaring om Faith samen met het team van DICE tot leven te wekken en haar wereld, relaties en achtergrond vorm te geven', zegt Rhianna Pratchett. 'Mijn heldinnen zijn personages die altijd een beetje gewoontjes zijn, maar in de loop van het verhaal juist buitengewone vrouwen worden. Faith heeft veel vaardigheden, maar ze is absoluut geen superheldin. Ze heeft zo haar zwaktes, net als iedereen. Kortom: ze is echt. En juist dat maakt haar aantrekkelijk.'

In Mirror's Edge kruip je vanaf het eerste moment letterlijk in de huid van deze moderne heldin terwijl ze op duizelingwekkende hoogtes de stad doorkruist, rake klappen uitdeelt, haar vijanden op hoge snelheid achtervolgt en uitdagende puzzels oplost. Dankzij een unieke combinatie van bewegingen en perspectief wordt je in de wereld van Faith gezogen.

'We vonden het heerlijk om met Rhianna het verhaal, de stad en het karakter van Faith te ontwikkelen', zegt Owen O'Brien, Executive Producer, DICE. 'Het was voornamelijk erg fijn om de wereld van Mirror's Edge te ontwikkelen met iemand die niet alleen schrijver is, maar ook nog eens fervent gamer.'

Pratchett heeft in haar 10-jarige carrière in de gamesindustrie meegewerkt aan diverse grote games en werd door Next-Gen.Biz benoemd tot een van de honderd meest invloedrijke vrouwen in de gamesindustrie. Tot de grote titels waaraan ze heeft gewerkt behoren Heavenly Sword en Overlord, die beide werden genomineerd voor een BAFTA en Develop Award voor beste verhaal, personages en nieuw intellectueel eigendom. Bezoek www.rhiannapratchett.com voor meer informatie over haar werk.

Mirror's Edge wordt ontwikkeld door EA Digital Illusions CE AB (DICE) in Stockholm, Zweden. Deze revolutionaire nieuwe kijk op de eerstepersoons actiegame verschijnt komende winter op het PLAYSTATION®3 computer entertainment systeem, het Xbox 360(TM) videogame- en entertainmentsysteem en op de PC. Deze game heeft nog geen PEGI-leeftijdsclassificatie. Bezoek www.dice.se of www.electronicarts.nl voor meer informatie over EA DICE.

Over Electronic Arts
Het hoofdkantoor van Electronic Arts (EA) bevindt zich in Redwood City, Californië. EA is wereldleider op het gebied van interactieve entertainmentsoftware. Het bedrijf werd opgericht in 1982 en ontwikkelt, distribueert en geeft wereldwijd software uit voor videogamesystemen, personal computers en internet. Electronic Arts brengt zijn producten onder vier merknamen op de markt: EA SPORTS(TM), EA(TM), EA SPORTS Freestyle (TM) en POGO(TM). In het fiscale jaar 2008 boekte EA een omzet van 3,67 miljard dollar en had het bedrijf 27 titels waarvan meer dan 1 miljoen exemplaren werden verkocht. EA's homepage en online gamesite vind je op www.electronicarts.nl. Meer informatie over de producten van EA en volledige teksten van persberichten vind je op http://info.ea.com.



Ingezonden persbericht