Open dagen Koninklijke Marine in Den Helder

De Koninklijke Marine houdt vrijdag 11, zaterdag 12 en zondag 13 juli van 09:00 tot 17:00 uur open huis tijdens de Marinedagen op het marineterrein 'De Nieuwe Haven' in Den Helder.

De krijgsmacht is voortdurend actief voor onze veiligheid, zowel in Nederland als ver buiten onze grenzen. Defensie laat elk jaar tijdens de Open Dagen aan het publiek zien hoe de krijgsmacht zich wereldwijd inzet voor vrede en veiligheid. Dit jaar staat het thema innovatie centraal. Militairen zijn goed getrainde professionals die beschikken over het modernste materieel. Defensie gaat voorop in de nieuwste ontwikkelingen om te zorgen dat de Koninklijke Marine, Koninklijke Landmacht, Koninklijke Luchtmacht en Koninklijke Marechaussee op alle niveaus snel, flexibel en doeltreffend inzetbaar zijn. Defensie staat voor innovatie in mens en materieel!

Tijdens de Marinedagen kunnen bezoekers zelf ervaren hoe de Koninklijke Marine wereldwijd op en vanuit zee de nationale en internationale veiligheid bevordert. Dit varieert van het uitzenden van troepen naar Afghanistan en Tsjaad tot de inzet van fregatten in het Caraïbisch gebied en voor de kust van Somalië en Libanon. Drie dagen lang kunnen bezoekers een kijkje nemen aan boord van Nederlandse en buitenlandse marineschepen en in een tentenkamp van het Korps Mariniers. Er is een uitgebreid activiteitenprogramma voor de avontuurlijke bezoeker en volop gelegenheid om te informeren naar banen en opleidingsmogelijkheden bij de Koninklijke Marine.

De toegang tot de Marinedagen is gratis. Het marineterrein De Nieuwe Haven is goed bereikbaar met het openbaar vervoer en er rijden speciale bussen vanaf NS-station Den Helder. Er zijn parkeerplaatsen in de directe omgeving van en op het marineterrein. Meer informatie kunt u vinden op www.marine.nl. Voor informatie over de overige Open Dagen van Defensie kunt u kijken op www.defensie.nl

Noot voor redacties (