Dienstenbond CNV

Nieuws

10 juli 2008

Nieuwe cao ANWB een feit

Onlangs heeft u kunnen stemmen over het principeakkoord voor de nieuwe cao ANWB 2008/2009. Daarnaast is er een stemformulier verstuurd om uw mening te vragen over het beëindigen van het project Roosters in Overleg (RIO). Zelden heeft CNV Dienstenbond zoveel reacties gehad van haar leden. Het principeakkoord is zeer goed ontvangen en met overduidelijke meerderheid hebben de leden voorgestemd. De wegenwachten onder de leden hebben daarnaast duidelijk gemaakt het niet jammer te vinden dat RIO is gestopt hoewel een redelijk aantal tegelijkertijd aangeeft niet per definitie tegen RIO te zijn.

Met de instemming van de leden met het principeakkoord is de nieuwe cao een feit. Nu de cao onderhandelingen zijn afgerond ontstaat er tijd voor CNV Dienstenbond om nog meer te gaan doen voor de leden. Ook de komende periode blijft u dus van ons horen en staan wij u bij waar nodig. Zowel op het gebied van uw werk als privé met de volledige rechtsbijstandsverzekering.

Het principeakkoord
De leden waren duidelijk: er is een goed resultaat bereikt en lustrumjaarwaardig. Wij hebben zeer veel stemformulieren teruggekregen; dank daarvoor. Ook de opmerkingen die er bij zijn gemaakt, zijn voor ons heel belangrijk om te kijken waar resterende pijnpunten zijn. Ditmaal zijn die vrijwel uitsluitend positief. Echter zijn er wel opmerkingen geplaatst bij de nieuwe toeslagen voor de medewerkers die in kader van IBB zijn overgegaan van de Wegenwacht naar de Alarmcentrale. Het sociaal plan zou deze toeslagen in een half jaar hebben afgebouwd. Die periode is in de cao verlengd naar een jaar en gaat ook later in. Beide dus verbeteringen ten opzichte van het sociaal plan die een snellere achteruitgang betekende. Echter worden er wel vraagtekens gezet bij de juridische onderbouwing doordat er verschillende soorten contracten zijn. CNV Dienstenbond gaat dit nader onderzoeken.

Roosters in Overleg (RIO)
Jaren geleden is de RIO-discussie gestart met als insteek een win-winsituatie voor werkgever en werknemers: zeggenschap over eigen tijd in ruil voor meer flexibiliteit. In de voorgaande info heeft CNV Dienstenbond aangekondigd dat het RIO-project zal worden beëindigd. Vrijwel unaniem is door de wegenwacht-leden van CNV Dienstenbond op het stemformulier aangegeven het positief te vinden dat het niet doorgaat. De opmerking die vaak werd gemaakt is dat men niet zozeer tegen RIO is als wel tegen de manier en de haast waarop het tot nu toe is gegaan met alle gemaakte fouten van dien, de zorgen die er bestaan over de inspraak door werknemers en onvoldoende vertrouwen in de uitvoering en planningssystemen. Dit is in lijn met de stelling van CNV Dienstenbond in de voorgaande info dat wij niet per definitie tegen RIO zijn, maar dat wij als vakbond de werknemers moeten beschermen voor experimenten die niet waterdicht en voldoende uitgewerkt zijn.

Lid-werft-lid-actie
CNV Dienstenbond heeft nu een lid-werft-lid-actie: Werft u 3, 5 of 10 collega's als lid, dan ontvangt u als dank respectievelijk 75, 150 en maar liefst 350 euro. Zie achterzijde van deze info voor meer informatie. Binnenkort ontvangt u van ons een speciale info met alle argumenten om lid te worden van CNV Dienstenbond en laten wij weten wat wij de komende tijd voor u en uw collega's allemaal gaan doen.

Mocht u nog vragen of opmerkingen hebben, dan kunt u contact opnemen met uw bestuurder Harrie de Vaan. U kunt hem bereiken op telefoonnummer 010-2651111 of per email op het adres h.devaan@remove-this.cnvdibo.nl. Uiteraard kunt u ook contact opnemen met één van onze kaderleden. Zie verder op deze pagina.

Lid-werft-lidactie: Altijd Prijs!
In de eerste helft van 2008 voeren we een speciale lid-werft-lidactie met mooie prijzen! De opzet is eenvoudig. Naast de gebruikelijke waardebon van EUR 10.00 ontvangt u bij het aanbrengen van elk nieuw lid een waardepunt. Met 3 waardepunten kunt u al een fraai cadeau winnen. Maar voor het werven van 5 of 10 leden kunt u kiezen uit nog mooiere cadeaus. Ga voor de actie naar www.cnvdienstenbond.nl. Let op: het nieuwe lid moet wel werkzaam zijn in onze sectoren en vallen onder CNV Dienstenbond. En: bij automatische incasso zijn de eerste drie maanden als welkomstgeschenk gratis! Doe mee voor een sterkere bond en een mooie prijs!
CNV Dienstenbond biedt het meest complete servicepakket tegen de laagst mogelijke prijs!
De ledenvoordelen op een rij:

- Gratis advies bij al uw vragen over het werk
- Gratis juridische hulp bij arbeidsconflicten
- Rechtsbijstandsverzekering privé inbegrepen!. Dat scheelt al gauw 150 euro per jaar

- Advies over uw loopbaan. Eerste gesprek gratis!
- Trainingen en cursussen (waarvan veel gratis)
- Gratis (werkgerelateerd) financieel advies
- Geregeld een ledenblad in de bus

- Actuele informatie over uw branche
Nu lid worden? Eerste drie maanden gratis!

De cadeaubon t.w.v. EUR 10.00 als welkomstcadeau op de aanmeldingsbon, is komen te vervallen. In plaats daarvan krijgt het nieuwe lid, bij het verstrekken van een automatische incasso, de eerste drie maanden een gratis lidmaatschap aangeboden.