Dienstenbond CNV

Nieuws

10 juli 2008

Tussenstand CNV-activiteiten GetronicsPinkRoccade

In de afgelopen weken hebben we als CNV Dienstenbond bij Getronics weer niet stilgezeten. Zo hebben kaderleden van vakbonden bijvoorbeeld op vrijdag 4 juli 2008 een petitie aangeboden aan Erik van der Meijden. Hoog tijd om u bij te praten!

Waar waren we ook alweer?
Zoals u weet liggen de cao-onderhandelingen bij Getronics/PinkRoccade al een tijdje stil. De directie wil niet meer onderhandelen over een nieuwe CAO omdat ze vasthouden aan een zeer mager loonbod van 2% (in het centrum van de matrix). Getronics/PinkRoccade wil dit loonbod alleen verhogen als vakbonden een drastische verslechtering van de variabele loonsverhogingen zouden accepteren. En dat doen we niet. Die patstelling bestaat nu al een paar maanden.

Daarbij is het natuurlijk een feit dat de stijgende inflatie, ervoor zorgt dat de loonsverhoging van Getronics/PinkRoccade van 2% feitelijk steeds minder waard wordt. Het verschil tussen wat werknemers qua loon zouden mogen verwachten en wat Getronics/PinkRoccade biedt wordt steeds groter. En daarmee ook het conflict. Want juist in deze tijden, met alle mogelijke organisatieveranderingen die eraan zitten te komen, hebben werknemers recht op een fatsoenlijke loonsverhoging.

Kortom, alle reden om als vakbond aan de slag te gaan. En dat doen we ook. Want sinds het stopzetten van de onderhandelingen gebeurt er aan vakbondskant een heleboel. Zo is er een open brief gestuurd aan topman Erik van der Meijden, waarvan u een kopie heeft gekregen. Daarnaast is er een site opgezet, waarop werknemers kunnen reageren over de ontstane situatie.

Op deze site zijn inmiddels maar liefst 1.500 reacties binnengekomen. De uitkomsten van deze poll zijn door kaderleden samengevat in een petitie die op vrijdag 4 juli 2008 is overhandigd aan Erik van der Meijden.

Die uitkomst liegt er niet om; 98% van de Getronics/PinkRoccade werknemers vindt een goede CAO belangrijk, 92% is er niet van overtuigd is dat bij Getronics/PinkRoccade "pas op de plaats" moet worden gemaakt en 90% van de werknemers vindt de door GPR éénzijdig doorgevoerde loonsverhoging van 2% onvoldoende.

De gezamenlijke kaderleden spreken in de petitie ook uit dat zij zich grote zorgen maken: "Veel medewerkers zijn ontevreden en hebben geen begrip hebben voor de door Getronics/PinkRoccade gecreëerde impasse in het CAO overleg. Dit wordt versterkt door de onzekerheid bij veel medewerkers over hun werkgelegenheid vanwege de vele organisatieaanpassingen die er op dit moment plaatsvinden. Het betreft hier o.a. de beoogde verkoop van grote bedrijfsonderdelen (zoals Business Application Services/BAS), de reeds gestarte integratie van KPN onderdelen en de reorganisaties bij de stafafdelingen." Duidelijke taal.

Daarbij wijzen de kaderleden er terecht op dat het negatieve sentiment binnen Getronics/PinkRoccade ook tot uitdrukking komt in de resultaten van het recente salarisonderzoek van de Automatiserings Gids, dat in samenwerking met Berenschot tot stand is gekomen. Uit dit onderzoek blijkt dat nog slechts 31% van de Getronics/PinkRoccade medewerkers het liefst bij de eigen werkgever werkt. Hiermee scoort Getronics/PinkRoccade het laagst van alle onderzochte IT-bedrijven.

En nu?
Tot zover de vakbondsactiviteiten in de afgelopen weken. Getronics/PinkRoccade heeft aangegeven dat ze op de petitie willen reageren, die reactie zien we dus tegemoet. In de tussentijd is het goed om als CNV Dienstenbond na te denken over concrete vervolgstappen. We zullen u nog nader informeren over waar en wanneer we u als kaderlid zullen vragen om hierover mee te praten.

Vragen?
Als u nog vragen heeft kunt u bellen met uw bestuurder Nico Passchier via 0555772640. Maar u kunt natuurlijk ook mailen via n.passchier@remove-this.cnvdibo.nl

Lid werft lid actie
Kijk voor deze actie op www.cnvdienstenbond.nl.

De cadeaubon t.w.v. EUR 10,00 als welkomstcadeau op de aanmedlingsbon, is komen te vervallen. In plaats daarvan ontvangt het nieuwe lid, bij verstrekken van een automatische incasso, de eerste drie maanden een gratis lidmaatschap aangeboden.