Een bewezen oplossing tegen internetfraude, eindelijk verkrijgbaar in Europa

11/07/2008 08:16

PR Newswire

AMSTERDAM, July 11 /PRNewswire/ --

- Terwijl Europese en Noord-Amerikaanse banken worstelen met beveiligingsproblemen, levert een Koreaans softwarebedrijf met succes - al jarenlang - onlinebeveiliging voor banken, e-commercebedrijven en overheidsinstellingen in Azië en Latijns-Amerika

Terwijl iedereen in Europa en Noord-Amerika het over beveiliging op clientniveau heeft, worstelen banken met de vraag hoe ze cliënten een oplossing op klantniveau kunnen bieden. Deze oplossing dient te worden ge-nstalleerd naast normale desktopproducten. AhnLab, een Koreaans bedrijf dat beroemd is vanwege de V3-antivirusengine, biedt met succes onlinebeveiliging voor een veilige verbinding tussen klanten en de website van bedrijven. Klanten moeten software vanaf de website van een bank, e-commercebedrijf of overheidsinstelling installeren om direct en in realtime te worden beschermd.

"Het is niet de vraag of, maar eerder wanneer eindgebruikers een oplossing moet worden geboden," aldus Peter Oh, CEO van AhnLab. Hij is hoogst verbaasd dat Europese en Amerikaanse banken zo blijven aarzelen. AhnLab heeft al aangetoond dat AOS een effectieve oplossing is waarmee de verbinding op meerdere niveaus wordt beschermd tegen hacking, phishing en
man-in-the-middle-aanvallen. Dit heeft AhnLab bewezen aan meer dan 100 bedrijven met meer dan 20 miljoen klanten. AhnLab begon in Latijns-Amerika met de levering van AOS aan de grootste bank in Mexico (Banamex - Citi Group) en Bank Santander. De lijst met bedrijven die AOS gebruiken, is indrukwekkend en is sinds de introductie in 2001 geleidelijk gegroeid. Vervolgens werd AOS voor banken ook gebruikt voor e-commercebedrijven en overheidsinstellingen. JCom, de grootste e-commercewebsite in Japan, gebruikt AOS.

AhnLab beweert de concurrentie een stap voor te zijn. Dit jaar heeft AhnLab een beveiligingsbrowser gelanceerd. In Azië kampen bedrijven met een nieuwe hackingmethode, geheugenhacking genaamd, waartegen de veilige browser van AhnLab bescherming biedt. "Het is slechts een kwestie van tijd voordat geheugenhacking een probleem is in de rest van de wereld," zegt Peter Oh.

Op het gebied van onlinebeveiliging doen veel onjuiste veronderstellingen de ronde en worden veel verschillende oplossingen aangeboden. Het merendeel hiervan richt zich op slechts een deel van het probleem en biedt geen fundamentele oplossing. "Het lijkt alsof veel IT-bedrijven een of meer oplossingen tegen hacking, phishing en man-in-the-middle-aanvallen bieden. Als u echter deze afzonderlijke oplossingen met elkaar of met AOS vergelijkt en de tijd neemt om u te verdiepen in technologie, zult u een verbazingwekkend aantal verschillen ontdekken," aldus Hyuk Brands, directeur van SQNetworks, een Nederlandse distributeur van IT-technologie die dit jaar AOS zal invoeren.

De signalen zijn duidelijk. Tot de grote verbazing van velen in het bankwezen test ING Direct het product Rapport van Trusteer. Als alles goed gaat, is ING Direct van plan om de oplossing van Trusteer wereldwijd aan 14 miljoen klanten te bieden. ING Direct wil de beveiliging van klanten in eigen handen nemen. AhnLab was bijzonder verbaasd door de bekendmaking van Trusteer en zal op korte termijn contact opnemen met ING Direct om CIO Rudy Wolf te informeren over AOS. Behalve dat ING Direct de oplossing van Trusteer test, is het bovenal een goed teken dat het onvermijdelijk is om de beveiliging op clientniveau in eigen handen te nemen. Veel banken aarzelen nog omdat ze bang zijn te worden overladen met verzoeken om ondersteuning. Uit de cijfers van Hyuk Brands over hetgeen AhnLab tot nog toe heeft ervaren op basis van een groot aantal implementaties, blijkt dat deze angst totaal ongegrond is.

Vanaf 2008 wordt AOS in Europa ondersteund door SQNetworks, een Nederlandse distributeur van IT-technologie.

Opmerking voor redacteurs:

Algemene informatie over AhnLab: http://www.ahnlab.com,
http://www.sqnetworks.com

Voor interviews of aanvullende informatie kunt u contact opnemen met Paul Kwak bij AhnLab, +82-2-21816, ywkwak@ahnlab.com of Sang Hyuk Brands, mSQNetworks, Nederland, +31-651-399-151, hbrands@sqnetworks.com






-