KNWV

Nieuwsbericht Topzeilen

11-7-2008

ISAF WJK team klaar voor de start

Na een stormachtige reis maar een zeer comfortabele intrek in het mooie hotel in Arhus, Denemarken zijn vandaag, donderdag 10 juli, de echte laatste voorbereidingen voor het ISAF Jeugd WK begonnen. De sfeer zit er goed in bij het team bestaande uit:

- Maarten Max Moerman (Eenmansboot jongens)

- Michelle Broekhuizen (Eenmansboot meisjes)

- Annemiek Bekkering (tweemansboot meisjes)

- Jeske Kisters (tweemansboot meisjes)

- Jason Hogendoorn (tweemansboot jongens)

- Sam Frank (tweemansboot jongens)

- Rob Sprij (Catamaran Open)

- Mathijs Pauli (Catamaran Open)

- Sven Karsenbarg (Coach tweemansboten)

- Koen Verhart (Coach eenmansboten)

De I pod boxen zorgen voor de nodige vrolijke noten in het botenpark en de volgeladen bus verbetert de onderlinge contacten en vooral de serieuze teambesprekingen.
Naast alle gezelligheid wordt er ook serieus voorbereid. Vandaag is het team zeer soepel door de registratie en boot verdeling heen gekomen. Alle zeilen en lijntjes zijn afgesteld en de eerste booturen in het splinternieuwe materiaal gemaakt. Uurtjes die weer nieuwe inzichten geven in de afstelling van de lijnen, een nieuwe boot is nooit direct perfect!

Morgen, vrijdag, volgen de laatste teambesprekingen en een practice race. Even bekend worden met het comité en vooral voor de coaches druk om een goede coachboot uit te zoeken voor de rest van het evenement. Tijdens het ISAF Jeugd WK zijn geen individuele coachboten toegestaan en zitten we met zijn allen op een paar grotere schepen. De
organisatie is zelfs zo strikt dat we vandaag ook al van het water werden gehaald toen we nog even met onze eigen coachboot de laatste puntjes op de i wilden zetten. Gelukkig hebben we nog wel wat fotos in actie kunnen maken.

Vanaf a.s. Zaterdag 12 juli begint het echte werk en zullen we zien of dit jonge Nederlandse team inderdaad echt klaar is om een goede prestatie neer te gaan zetten.

Volg het ISAF Jeugd WK via www.youthworlds2008.org of
www.watersportverbond.nl

Internetadres: www.youthworlds2008.org
E-mailadres:koen.verhart@watersportverbond.nl