Persberichten stad Utrecht, 11.35 uur

Utrecht, 10-07-2008

Snelheidscontrole
VLEUTEN De politie heeft op woensdag 9 juli van 12.30 uur tot 13.00 uur een snelheidscontrole op de Landschapsbaan gehouden. 26 Bestuurders hielden zich niet aan de maximumsnelheid van 50 km/. De topper reed 83 km/u.

Rijden met gestolen fiets
VLEUTEN - Op woensdag 9 juli werd een man aangehouden omdat hij op een gestolen fiets reed. Omstreeks 15.45 uur zagen agenten een 37-jarige man uit Vleuten rijden op een fiets over het Passiebloempad. Agenten zagen dat er geen slot op de fiets aanwezig was. De fiets werd gecontroleerd en onderzoek wees uit dat deze van diefstal afkomstig was. De verdachte gaf aan de fiets van zijn vader te hebben gekregen. Hierop is de vader van de verdachte aan het bureau ontboden voor verhoor.

Woninginsluiper op heterdaad aangehouden
UTRECHT De politie heeft op woensdagavond 9 juli een man aangehouden in de Elingenstraat. De man stond op een ladder en had zich zojuist schuldig gemaakt aan woninginbraak.

Rond 19.55 uur kreeg de politie een melding van twee getuigen dat er op de Elingenstraat een insluiping in een woning had plaatsgevonden. Ter plaatste troffen agenten een man aan op een ladder die binnen het bouwgebied en tegen een woning aan de zijde van de Nieuwegracht stond. Deze man voldeed volledig aan het signalement. De man is hierop aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Woninginsluiper maakt sprong van zeven meter
UTRECHT De politie kreeg in de nacht van woensdag 9 op donderdag 10 juli een melding van een eigenaar van een horecagelegenheid aan de Lange Smeestraat die oog in oog kwam te staan met een insluiper.

Rond 04.00 uur hoorde de eigenaar gekraak op de eerste etage van zijn horeacagelegenheid. Toen hij ging kijken zag hij niets waarop hij zich naar de tweede etage begaf. Daar overliep hij een insluiper. Vermoedelijk schrok de insluiper zo erg dat hij vervolgens door het openstaande raam zeven meter naar beneden sprong. Dit deed hij middels een lantaarnpaal. Een getuige die dit aanschouwde, rende achter de insluiper aan over de Springweg en de Brandweg in de richting van de Oude Gracht. Hierna is de insluiper uit het zicht verdwenen.

Signalement:
Vermoedelijk Marrokkaanse man, +/- 1.80 meter, kort krullend haar en een fors postuur. Hij droeg lichte trui met daarop donkerkleurige horizontale banen.

Aan getuigen die iets gezien hebben of menen de verdachte te (her-)kennen, wordt verzocht contact op te nemen met de politie op telefoonnummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.

Autokraker op heterdaad aangehouden
UTRECHT De politie heeft in de nacht van woensdag 9 op donderdag 10 juli een man aangehouden die zich schuldig had gemaakt aan een autokraak op het Veemarktplein.

Rond 03.00 uur kreeg de politie een melding van een getuige die een inbraak in een auto had zien plaatsvinden. Deze auto stond geparkeerd op het parkeerterrein aan het Veemarktplein. Na de kraak was de man weggelopen in de richting van de Croeselaan. Op de Croeselaan zag de politie de verdachte man en is hij staande gehouden. Hij kon geen ID-bewijs tonen en had een complete autoradio bij zich. Hierop is de verdachte aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Lichaam aangetroffen
UTRECHT- Op woensdagmiddag werd een lichaam aangetroffen in een groenperceel aan de Mauritiuslaan.

Omstreeks 12.20 uur kreeg de politie de melding dat getuigen een lichaam van een man had aangetroffen in een groenperceel aan de Rijksweg A12. Agenten gingen direct ter plaatse en troffen het ontzielde lichaam van de man aan. Omdat het verhaal van de getuigen nog erg onduidelijk was werd besloten de mannen als verdachte/getuige te horen.

Na onderzoek bleken deze mannen niets met de zaak te maken te hebben.

Gezien de staat van het lichaam lag de man hier al enige tijd. De Forensische Opsporing is gestart met een sporenonderzoek. Verder onderzoek moet uitwijzen hoe de man is komen te overlijden en of het hier om een misdrijf gaat. De politie heeft de zaak in onderzoek.