Datum: 11 juli 2008

--- Bureau Communicatie van Politie Hollands Midden is vanaf 09.00 uur tot 13.00 uur niet op kantoor aanwezig. Tijdens deze uren zijn we te bereiken volgens de calamiteitenregeling ---

Katwijk Aanhoudingen na bezit harddrugs De politie heeft donderdagmiddag twee Katwijkers van 19 jaar aangehouden op verdenking van het in het bezit hebben van harddrugs. De politie controleerde één van de Katwijkers op de Badstraat nadat hij iets weggooide. De politie vermoedde dat de man drugs in zijn bezit had. Bij hem werd een wikkel cocaïne aangetroffen. De andere Katwijker had, volgens een getuige, verderop een zakje opgeraapt. Ook hij werd gecontroleerd en aangehouden. De agenten troffen inderdaad een zakje met zes wikkels drugs aan. Vermoedelijk was de eerste aangehouden Katwijker aan het dealen.

In de nacht van donderdag 10 op vrijdag 11 juli werden een 36 jarige Hagenaar en een 48 jarige Voorschotenaar aangehouden, eveneens op verdenking van het dealen in harddrugs c.q. het in het bezit hebben daarvan. De politie had een melding gekregen dat er gedeald zou worden op de J.Th. de Visserstraat. Op basis van de signalementen werden de twee mannen in de omgeving aangehouden. Naast gebruikers benodigdheden werden ook twee bolletjes drugs aangetroffen.

Noordwijk Botsing op de Van Berckelweg De politie heeft op donderdag 10 juli, rond 22.15 uur, hulp geboden bij een aanrijding op de Van Berckelweg. Een 40 jarige Noordwijkse reed over de Van Berckelweg, komende uit de richting van de Lageweg en wilde de rijbaan oversteken in de richting van de oprit van de N206. Zij verleende geen voorrang aan een tegemoetkomende auto, bestuurd door een 33 jarige Noordwijker. De twee auto's botsten. De Noordwijker en zijn inzittende werden voor controle naar het ziekenhuis gebracht.

Leiden Waarschuwing voor oplichting De politie van Leiden heeft afgelopen week 15 aangiftes opgenomen van mensen die gedupeerd zijn door twee personen die zich voordoen als installateurs van een bedrijf dat veiligheidsproducten zoals brandalarmen en blusdekens installeert in woningen.

Twee werknemers van het installatiebedrijf bellen aan bij met name oudere bewoners en overrompelen hen. Door valse redenen op te geven, bijvoorbeeld dat zij ingehuurd zijn door de woningcorporatie, plaatsen zij in de huizen brandveiligheidapparatuur. De bewoners krijgen een fikse rekening die zij meteen kunnen betalen of per factuur. De wijze waarop de apparatuur geïnstalleerd is en de kwaliteit van de producten staan volgens de aangevers tot geen verhouding met de gepresenteerde rekening.

Bekend is geworden dat er in Leiden ook flyers/ briefjes zijn verspreid waarin de werknemers hun diensten aanbieden. Mochten twee werknemers met een dergelijk verhaal bij u op de stoep staan, laat ze dan niet binnen en bel de politie op 1-1-2.

Leiden Aanhoudingen na inbraak in studentenwoning De politie heeft twee verdachten aangehouden op verdenking van het inbreken in een studentenwoning aan de 1e Binnenvestgracht. Eén verdachte is aan de politie ontkomen.

Op donderdag 10 juli, rond 23.45 uur, kreeg de politie een melding van een van de bewoners van het studentenpand dat zij twee vreemde mannen in huis hoorde praten. Zij belde daarop de politie die direct ter plaatse kwam. Buiten, schuin tegenover de woning, zagen agenten een hun bekende man staan en vroegen hem wat hij daar aan het doen was. In de nabijheid van deze man stond een tas met daarin een laptop en een sierraad. De spullen waren afkomstig uit de woning waarop de man, een 19 jarige Leidenaar, aangehouden werd.

Vervolgens kwamen er uit de studentenwoning twee mannen lopen die op aangeven van de melder niet in het huis behoorden te zijn. Bij het zien van de politie schoten beide mannen een andere richting op en lieten een tas vallen. Eén verdachte wist te ontkomen. De tweede verdachte, een 26 jarige Leidenaar, werd aangehouden. In de tas bleek nog een laptop te zitten die uit het studentenhuis afkomstig was. De twee verdachten zijn ingesloten, de politie zet het onderzoek naar de derde verdachte voort.

Verhoogd risico inbraken in studentenwoningen Uit recente cijfers is gebleken dat studenten in Leiden een verhoogd risico lopen op een inbraak. Uit cijfers van 2007 blijkt dat de helft van alle woninginbraken, binnen het gebied van Leiden centrum, plaatsvond in studentenwoningen.

Tijdens de inbraken worden er over het algemeen waardevolle spullen zoals een laptop, telefoon, fotocamera en geld weggenomen. In 2007 werden er 26 laptops uit studentenwoningen gestolen. Het missen van een laptop voor een student kan frustrerend zijn, met name als er net gewerkt wordt aan een scriptie en er geen back-up is. Niet alleen is er een dure laptop weg, maar al het werk is ook verloren. De politie adviseert om inbraken te voorkomen: draai de deur op slot en zet geen waardevolle spullen in het zicht.

Leiden Aanhouding voor heling fiets De politie heeft donderdagavond 10 juli een 20 jarige Leidenaar aangehouden op de IJsselmeerlaan op verdenking van heling van een fiets. Agenten zagen de man fietsen en hielden hem staande voor een controle van de fiets. De man verklaarde direct dat de fiets waarschijnlijk gestolen was. Kort daarna vertelde hij de fiets vanaf de Hoogvliet te hebben meegenomen.

Waddinxveen Poging diefstal uit bedrijf De politie zoekt getuigen van diefstal uit een winkel aan de Brederolaan. Donderdag 10 juli rond 03.00 uur werd een ruit van de winkel van de slager ingegooid. Een melder zag, nadat hij geluiden had gehoord, twee personen wegrennen in de richting van de Staringlaan/ Vondellaan en belde de politie. Bij de winkel bleek een pui ingegooid te zijn. Vooralsnog lijkt er niets te zijn gestolen uit de winkel. De politie stelt een onderzoek in en heeft middels een brief omwonenden benaderd voor informatie. Getuigen kunnen zich melden via 0900 - 8844.

RSS-feed voor nieuwsberichten, kijk op http://www.politie.nl/rss/RSSkorpsen.asp en kies in de opsomming voor Hollands Midden

--- einde berichten ---
---

Postbus 4240 Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459305

---- --