Persbericht

Data recovery-doorbraak voor Kroll Ontrack voor VMware virtuele omgevingen

~ aanbieder van data recovery biedt bedrijven oplossing bij verlies van data tijdens en na servervirtualisatie ~

Hoofddorp, 11 juli, 2008 Kroll Ontrack is de eerste organisatie die data recovery toe kan passen op VMware-systemen.

Door de inzet van een nieuwe, eigen technologie heeft de data recovery-expert mogelijkheden ontworpen en ontwikkeld om mappen en bestanden van alle typen virtuele systemen te herstellen. Deze mogelijkheid biedt bedrijven een bruikbare oplossing wanneer dataverlies in deze omgevingen voorkomt.

Virtualisatie is een software-technologie die het ICT-landschap verandert en die daarmee zorgt voor een radicale omslag in computerland. Vandaag de dag is de meeste computerhardware ontworpen om maar één besturingssysteem tegelijkertijd te draaien. Virtualisatie helpt bedrijven deze beperkingen te overwinnen doordat één systeem meerdere besturingprogramma s tegelijk uit kan voeren. Dit verbetert de bruikbaarheid en verhoogt de flexibiliteit. Terwijl zij hun ICT-infrastructuur optimaliseren en rationaliseren, bespaart virtualisatie gebruikers van VMware software tijd, geld en resources. Deze voordelen en besparingen verklaren de toename van virtualisatie in het bedrijfsleven.

Virtualisatie en server consolidatie bieden diverse voordelen zoals minder benodigde opslagruimte en het heeft een positieve invloed op het milieu en kosten. Bedrijven kunnen echter wel kwetsbaar zijn voor gegevensverlies als zij alle gegevens op één plaats bij elkaar hebben. De toename in virtuele omgevingen tezamen met fysieke fouten of fouten in het besturingssysteem tijdens configuraties hebben geleid tot een toename in het aantal recovery-aanvragen dat Kroll Ontrack heeft ontvangen voor virtuele omgevingen.

Het aantal opdrachten voor virtuele omgevingen is het afgelopen jaar wereldwijd vertienvoudigd , zegt Jaap Jan Visser, Country Manager Nederland bij Kroll Ontrack. Wanneer gegevensverlies in een virtuele infrastructuur optreedt, is het identificeren van de oorzaak en de daaropvolgende recovery erg complex. Hiervoor is een grote expertise en een diepgaande kennis van VMware-omgevingen noodzakelijk. Kroll Ontrack heeft de juiste kennis om deze recoveries uit te voeren. Wij kunnen de verloren bedrijfsgegevens in één van onze labs, onsite of remote terughalen.

Kroll Ontrack kan succesvol verloren gegevens terughalen van de volgende VMware-systemen:
- VMware Infrastructure 2 en 3 (ESX Server, VMFS)
- VMware® Server

- VMware® Workstation (alle versies)

In aanvulling op technologische ontwikkelingen op het gebied van virtuele omgevingen heeft Kroll Ontrack ook nieuwe technieken en tools ontwikkeld om succesvolle recoveries uit te voeren van Flash-media, solid state disks (SSD) en LTO tapes. Net als bij virtuele omgevingen zijn recoveries van deze media erg complex. Kroll Ontrack heeft nu de kennis en ervaring met alle typen Flash-media en SSD-controller chips. Daarnaast kan het bedrijf de markeringen die het einde van een tape aanduiden, verleggen. Deze verhinderen regelmatig succesvolle recoveries van deze opslagapparaten.

Kijk voor meer informatie over Kroll Ontrack s VMware data recovery op: http://www.ontrackdatarecovery.nl

(449 woorden)