Ingezonden persbericht


Nieuwe WD My Book Mirror Edition veiligste plek voor waardevolle gegevens

Dual-drive systeem kopieert gegevens continu en automatisch

Amsterdam, 11 juli 2008 Western Digital Corp.® (NYSE: WDC) introduceert de nieuwe My Book Mirror Edition. Met hun dubbel uitgevoerde harddisk slaan deze opslagsystemen data automatisch twee keer op doordat Western Digital het systeem heeft voorzien van mirroring. Zo zijn gebruikers altijd verzekerd van maximale gegevensbescherming. Dat maakt de WD My Book Mirror Edition de veiligste plek om waardevolle gegevens te bewaren.

Collecties met foto s, muziek en video s op pc s en laptops nemen zienderogen toe in omvang en aantal. Verlies van deze waardevolle gegevens is het laatste wat de consument wil. Vandaar dat de vraag naar eenvoudige en veilige opslagapparatuur, zoals een externe harde schijf, toeneemt. WD biedt met de My Book Mirror Edition de consument extra zekerheid dat deze gegevens veilig zijn opgeslagen. De technologie voor gespiegelde dataopslag maakt de dual-drive systemen tot de ideale opslagoplossing voor iedereen die behoefte heeft aan extra opslagzekerheid, zoals fotografen, thuisgebruikers en zakelijke gebruikers werkzaam in kleine kantooromgevingen.

De nieuwe opslagsystemen voor Windows bieden:

USB 2.0-aansluiting voor flexibiliteit en gebruiksgemak;

standaardconfiguratie in RAID 1 (Mirrored) configureren in RAID 0 (Striped) is mogelijk;

maximale capaciteit van 2TB. Dit betekent 1TB in de Mirrored-stand wanneer deze schijf de helft van de capaciteit gebruikt voor redundante opslag;

GreenPower drives die ongeveer een derde minder stroom gebruiken dan standaard dual-drive externe opslagsystemen. Ook de koelende behuizing en het stroomspaarprogramma dragen hieraan bij;

fluisterstille werking doordat het harddisksysteem geen ventilator heeft; ideaal voor thuis en op kantoor;

software voor continue en automatische back-up. Hiermee kunnen gebruikers tegelijkertijd gegevensveranderingen opslaan en direct back-uppen op de gespiegelde schijf;

inzicht in de hoeveelheid beschikbare opslagruimte dankzij de capaciteitsaanduiding;

geavanceerde beheerfuncties, inclusief automatisch opladen, Safe Shutdown, led-status en lampjes die de activiteit aangeven;

drie jaar garantie.

Technische achtergrondinformatie

RAID 1 (Mirorred) en RAID 0 (Striped)

De RAID 1-technologie zorgt ervoor dat het systeem continu en automatisch data verdubbelt. Ultieme databeveiliging is het resultaat. Als een van de drives kapot gaat, blijft het My Book-systeem draaien. Zo zijn gegevens altijd veilig. Gebruikers kunnen ook de volledige capaciteit benutten door de harde schijf te configureren in de RAID 0-stand (Striped). In deze modus beschikken gebruikers over maximaal 2TB opslagcapaciteit. De harddisk biedt meer dan voldoende ruimte om duizenden foto s en honderden uren HD-films of digitale video s op te slaan.

Koeler, stiller en energiezuiniger

De WD My Book Mirror Edition is uitgerust met energiezuinige GreenPower drives en daarmee voorzien van een uiterst efficiënt koelende behuizing. Bovendien heeft de harddisk geen ventilator, maar wel een stroomspaarprogramma. Dit zorgt voor energiebesparingen tot 33 procent vergeleken met conventionele systemen.

Prijs en beschikbaarheid

De WD My Book Mirror Edition harde schijven zijn online verkrijgbaar op www.westerndigital.com en via geselecteerde retailers. De consumentenadviesprijs voor de WD My Book Mirror Edition met maximaal 1TB is 209 euro (incl. btw) en voor de uitvoering met maximaal 2TB is deze 379 euro (incl. btw).

Alles over back-uppen

Het back-uppen van data is lang niet meer zo complex als vroeger. WD heeft een speciale website in het leven geroepen om consumenten op de hoogte te brengen van de beste en nieuwste manieren om hun dierbare herinneringen en belangrijke bestanden veilig op te slaan. Geïnteresseerden vinden alle informatie inclusief tips en trucs op www.backituponwd.com.

#####

Over Western Digital

Western Digital, een van de marktleiders en eerste spelers in de storagemarkt, biedt producten en diensten voor mensen en organisaties die digitale informatie verzamelen, beheren en toepassen. Western Digital produceert kwalitatief hoogwaardige en betrouwbare hard drives met een hoge beschikbaarheid, die data snel beschikbaar maken en goed beschermd houden. Western Digital is opgericht in 1970. De storageproducten worden geleverd aan systeemproducenten en geselecteerde resellers onder de merknaam Western Digital.