Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

CheaptTickets.nl ziet aantal last-minute aanvragen enorm stijgen Run op zon door zomerdip

Oosterhout, 11 juli 2008 - De Nederlandse vakantieganger begint in paniek te raken. De aanhoudende regen van de afgelopen dagen doet het geloof in een zonnige zomervakantie steeds verder afnemen. Bij CheapTickets.nl steeg de vraag naar last-minutes deze week met 50 procent. Komend weekend verwacht de online aanbieder van vliegtickets een recordaantal boekingen. Vooral naar Turkije en Griekenland is veel vraag.

In twee regio's - noord en zuid - is de zomervakantie inmiddels begonnen, de middenregio begint op 18 juli aan de zomervakantie. Nu het mooie weer uitblijft en de regen met bakken uit de lucht valt, zien de thuisblijvers hun vakantie letterlijk in het water vallen. "Met de slechte zomer van vorig jaar nog vers in het achterhoofd, willen mensen zich dat geen tweede keer laten gebeuren. De vraag naar zonvakanties is enorm op dit moment," vertelt Ton Berends, directeur van CheapTickets.nl. "De meeste mensen willen naar Turkije en Griekenland, maar ook Spanje is in trek. Allemaal vliegbestemmingen die in deze periode van het jaar zo goed als zonzeker zijn. Zowel losse tickets als vluchten inclusief accommodatie zijn populair. Gezinnen willen liever een pakketreis, jonge mensen zijn al blij met een los ticket."

Boekingshoos
De meeste vraag is er vanuit de regio's noord en zuid, maar sinds vandaag raadplegen ook steeds meer mensen vanuit de regio midden CheapTickets.nl. "De weerrubrieken voorspellen ook voor komende week nogal wat regen. Mensen willen het risico niet meer nemen, hoe langer je wacht hoe minder keus. We verwachten dit weekend een echte boekingshoos," aldus Ton Berends. Hij signaleert dat er op Antalya (Turkije) nog aardig wat beschikbaarheid is voor de komende weken. "Maar mensen moeten wel flexibel zijn m.b.t. de vertrekdag en het aantal reisdagen."

Over CheapTickets.nl
Vierentwintig uur per dag, zeven dagen per week online reserveren. Goedkoop, gemakkelijk, overzichtelijk, snel én met een prima service. CheapTickets.nl is op deze manier uitgegroeid tot een van de grootste aanbieders van vliegtickets via internet. Bovendien is het op dit moment ook de snelst groeiende webwinkel in z'n soort. CheapTickets.nl biedt echter veel meer dan alleen tickets (lijndienst, low cost en charter), zoals een up-to-date overzicht van alle beschikbare lastminute vakanties en de mogelijkheid tot het boeken van hotelovernachtingen en autohuur in binnen- en buitenland. Altijd de beste deals. CheapTickets.nl maakt deel uit van de Beins Travel Group in Oosterhout. Van pionier in 1971 is Beins met 50 gespecialiseerde reisadviseurs onder één dak uitgegroeid tot een belangrijke speler in de reisbranche. CheapTickets.nl is aangesloten bij het Algemeen Nederlands Verbond van Reisondernemingen (ANVR), de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) en de International Air Transport Association (IATA). Zie ook www.cheaptickets.nl

/// EINDE PERSBERICHT ///


Noot voor de redactie/