Ingezonden persbericht


Viadeo neemt Spaans sociaal netwerk ICTnet.es over

Tweede overname in een half jaar; Viadeo Spanje telt nu 300.000 zakelijke professionals

Amsterdam, 11 juli 2008 Viadeo, een van de grootste sociale netwerken voor zakelijk gebruik ter wereld, neemt het Spaanse netwerk ICTnet over. Het ledenbestand van Viadeo in Spanje komt hiermee ineens op circa 300.000. Met deze tweede overname in zes maanden versnelt Viadeo zijn internationale expansie. In januari 2008 verwierf Viadeo het Chinese sociale netwerk Tianji.com.

ICTnet staat bekend als een echte internetvisionair. Het was de eerste professionele online community in Spanje. De site werd al in 1995 opgericht door mensen van de Catalaanse Technische Universiteit (Instituto de Tecnología de la Construcción de Cataluña). Voornamelijk hoogopgeleiden (ingenieurs, directeuren en ondernemers) bezochten de community. Inmiddels is ICTnet is een begrip in Spanje en ook populair in delen van Latijns-Amerika. Door haar innovatieve contentbeheer (blogs, forums, kennisknooppunt) is het sociale netwerk een onmisbare bron van informatie voor Spaanse leidinggevenden. De leden van ICTnet voegen zich nu bij de Spaanse Viadeo-community, die daarmee ongeveer 300.000 leden telt.

De nieuwe Spaanse Viadeo-leden beschikken nu over de functionaliteit van een professioneel sociaal netwerk, business development-tools en carrièremanagement, bovenop de contentbeheermogelijkheden die ICTnet al bood.

Viadeo Spanje is nu het grootste zakelijke sociale netwerk in Spanje gemeten naar omzet. Met het kantoor van ICTnet in Barcelona en de bestaande vestiging van Viadeo in Madrid versterkt Viadeo zijn aanwezigheid in de Spaanse markt en beschikt het bedrijf in Spanje nu over 10 medewerkers.

Op Europees niveau is Spanje, dat op dit moment een zeer sterke groei van het internet kent, de tweede belangrijkste Europese markt voor Viadeo na Frankrijk. De overname betekent een stroomversnelling in de Europese groei van Viadeo. Zo biedt de overname meer mogelijkheden voor doelgroepgerichte communicatie en ledenwerving. De waarde van de transactie werd niet bekendgemaakt.

# # #

Over ICTnet

Het Spaanse ICTnet is een professionele online community. De website werd al in 1995 opgericht vanuit de Catalaanse Technische Universiteit (Instituto de Tecnología de la Construcción de Cataluña). Door haar innovatieve contentbeheer (blogs, forums, kennisknooppunt) is ICTnet een onmisbare bron van informatie voor Spaanse leidinggevenden.

Over Viadeo
Viadeo is een van de grootste zakelijke sociale netwerken ter wereld en heeft wereldwijd vier miljoen leden. Zij gebruiken Viadeo om online in contact te komen met (potentiële) klanten, leveranciers, businesspartners, werkgevers en werknemers in de gehele wereld. Viadeo is in 2003 opgericht als privénetwerk van 200 ondernemers. Zij waren, en zijn nog steeds van mening dat het online delen van businesskennis en oplossingen voor dagelijkse problemen grote voordelen kan opleveren. In december 2004 werd het netwerk publiekelijk toegankelijk. Het telt nu wereldwijd vier miljoen gebruikers en meer dan twee miljoen gebruikers in China dankzij zijn strategische partnership met het grootste Chinese netwerk voor professionals. Leden kunnen hun profiel aanmaken in het Nederlands, Engels, Frans, Spaans, Duits, Portugees, Italiaans en Chinees.