Gemeente Berkelland


Persbericht
11 juli 2008

Gemeentelijke website heeft 'nieuwe jas'

De website van de gemeente Berkelland is vernieuwd. De website www.gemeenteberkelland.nl heeft een 'nieuwe jas' gekregen. De vormgeving is sterk verbeterd. Daardoor is het gebruiksgemak groter geworden. De zoekfuncties zijn uitgebreid. De zoekopdracht kan worden verfijnd of juist vergroot door ook bij andere overheidsinstanties te zoeken. Hiervoor is een overeenkomst gesloten met het landelijke overheidsproject 'samenwerkende catalogi'

Webrichtlijnen
De vernieuwde website is technisch aangepast aan de landelijke webrichtlijnen. Hiermee wordt de toegankelijkheid, duurzaamheid, uitwisselbaarheid en vindbaarheid vergroot van de informatie en diensten die via Internet worden aangeboden. Door een webpresentatie zonder frames is de website beter bruikbaar voor mensen met een functiebeperking. Hiervoor wordt de zogenaamde 'asp.net'-techniek gebruikt.

Digitale dienstverlening

Dit is weer één van de stappen die de gemeente Berkelland zet om de digitale dienstverlening te verbeteren. De provincie Gelderland heeft hiervoor subsidie verstrekt. Enige tijd geleden werd het Digitale loket al flink verbeterd, waardoor nu de meest gevraagde producten en diensten helemaal vanachter de computer kunnen worden afgehandeld, inclusief de betaling. En zo zullen er nog veel stappen volgen. De nieuwe stappen worden gezet binnen GovUnited, een samenwerkingsverband van 70 gemeenten.