Ingezonden persbericht


Media Information

Wereldwijde avonturen, Coleman Exponent en Mike Horn bundelen hun krachten De Pangaea Expeditie: Ontdekken om te leren en leren om te handelen

Enige tijd geleden kondigden The Coleman Company Inc en ontdekkingsreiziger Mike Horn een samenwerking voor lange termijn aan. De producent van outdoorartikelen zal de ontdekkingsreiziger voorzien van uitrusting tijdens een indrukwekkende, vier jaar durende tocht. De tocht zal Mike Horn naar alle uithoeken van de wereld voeren en hem onderweg in de gelegenheid stellen om jongeren op te leiden en te inspireren om onze waardevolle natuurlijke rijkdommen te beschermen.

Coleman is wereldwijd een belangrijke speler op het gebied van outdooruitrusting en Mike Horn wordt beschouwd als één van de belangrijkste ontdekkers en avonturiers van tegenwoordig. Beide partijen hechten veel waarde aan het stimuleren van mensen en met name jonge mensen, om naar buiten te gaan, te genieten van de natuur en te leren er op een verantwoorde wijze mee om te gaan. Dit gezamenlijke doel heeft tot de ambitieuze Pangaea expeditie geleid.

De in Zuid-Afrika geboren Mike Horn verklaart het volgende: "Wanneer je naar een partner zoekt gaat het niet alleen om het product, maar is het noodzakelijk dat je dezelfde ideeën en overtuigingen deelt. In The Coleman Company Inc heb ik een partner gevonden waarmee een fundamentele synergie van filosofie en denkwijze plaatsvindt. Onze gezamenlijke passie is het stimuleren van mensen om naar buiten te gaan en onze schitterende maar kwetsbare natuur te ontdekken en te leren waarderen".

Centraal in de expeditie staat de speciaal ontworpen Pangaea, een 35 meter lange zeilboot. Deze zeilboot zal bemand worden door 30 personen en is voorzien van de laatste communicatietechnologieën. Pangaea zal voornamelijk gebruikt worden voor milieuonderzoek en onderwijsprojecten in de vele plaatsen die de boot aandoet in de wereld.

Op 17 mei jl. werd de Pangaea zeilboot officieel gedoopt door Prins Albert van Monaco en de `godmother' van de Pangaea, mevrouw Gaynor Rupert - vrouw van Johann Rupert die de oprichter is van de Laureus Sport for Good Foundation.

Alvorens Mike Horn in oktober 2008 begint aan zijn langste en meest uitdagende reis tot op heden - de Pangaea Expeditie - doet hij momenteel een tour langs een aantal havens zoals Barcelona, Hamburg, Londen, Groenland en New York. Hier zal Mike Horn zijn Pangaea Expeditie verder toelichten.
De missie van deze expeditie is:
"Het verhogen van respect voor het milieu en deelnemen aan het actief schoonhouden van onze planeet om haar te beschermen ten behoeve van onze toekomstige generaties". Het is de droom van Mike Horn om zijn passie te delen met jonge onderzoekers, om hen iets te leren over de ecosystemen in de wereld en de impact die de mens daarop heeft. Tijdens zijn expeditie zullen jonge mensen Mike Horn vergezellen om te delen in zijn avonturen, de schoonheid van onze planeet te ontdekken en de hedendaagse milieukwesties beter te begrijpen. Het team zal tijdens de vier jaar durende Pangaea Expeditie alle zeven continenten bezoeken en daarbij zo'n 100.000km afleggen. Behalve verschillende continenten, zal Mike Horn alle mogelijke omstandigheden tegenkomen, zoals droge woestijnen en vlaktes, jungles en moerassen, bergen en toendra, oceanen, rivieren, sneeuw en ijs.
Mike Horn zal zeer uiteenlopende gebieden bezoeken tijdens zijn expeditie. In veel van deze gebieden zal hij milieugerelateerde projecten opzetten met behulp van jonge volwassenen. Deze projecten zullen onder andere betrekking hebben op water, biodiversiteit en sociaal-maatschappelijke aspecten. Het doel van de projecten is om eenieder te stimuleren om actief de strijd aan te gaan met de milieuproblemen waar deze wereld tegenwoordig mee te maken heeft. Het Coleman® Exponent® product design team heeft nauw met Mike Horn samengewerkt om een reeks van exceptionele producten te ontwerpen om de expeditie te ondersteunen, producten die de ontdekker het nodige vertrouwen zullen geven. De kwaliteit en expertise van Coleman® Exponent® in combinatie met de ervaring uit eerste hand van Mike Horn vormen de basis voor deze unieke ontwerpen die onder uiteenlopende omstandigheden zullen zorgen voor gemoedsrust.

De Coleman® Exponent® uitrusting wordt gebruikt in extreme condities, getest onder omstandigheden die de meesten van ons zich bijna niet voor kunnen stellen. De ervaringen van Mike Horn met de uitrusting worden uitgebreid gedocumenteerd en verschaffen essentiële informatie voor de ontwikkeling van Coleman® Exponent® producten in de komende jaren.

Mike Horn bereidt zich voor op zijn ultieme uitdaging, in de wetenschap dat hij en zijn team bijdragen aan een positieve stap voorwaarts in het behoud van onze aarde door het inspireren van anderen. The Coleman Company Inc is trots op haar co-partnerschap in de Pangaea Expeditie van Mike Horn en kijkt uit naar de gebeurtenissen in de komende vier jaren.

Voor meer informatie over Coleman® Exponent® producten kunt u terecht op www.coleman.eu. Voor meer informatie over Mike Horn's Pangaea Expedition kijkt u op www.mikehorn.com.

...einde...

Persbericht

Kooktoestellen van topkwaliteit Om onbekende gebieden te verkennen, moet de ontdekkingsreiziger vaak tot het uiterste van zijn geestelijke en lichamelijke krachten gaan. Deze uitdaging vergt vindingrijkheid en uithoudingsvermogen. Brandstof bijvullen is geen luxe, maar pure noodzaak en op zijn expedities heeft Mike Horn een kooktoestel nodig waarop hij, ongeacht de omstandigheden en de hoogte waarop hij zich bevindt, kan rekenen als hij niet in het basiskamp is. De DenaliTM Expedition Stove is een betrouwbare partner die warme maaltijden en drank verschaft om te overleven in de meest barre omgevingen.

De DenaliTM Expedition Stove is een multifuel
kooktoestel dat brandt op Coleman® fuel, loodvrije benzine, petroleum of een butaan/propaan gastank. Wanneer het kooktoestel op een gastank
is aangesloten, wordt de gastank omgedraaid
zodat er vloeibaar gas ontstaat, wat een
betrouwbare en gelijkmatige werking garandeert in koude weersomstandigheden, op grote hoogte en gedurende de gehele levensduur van de tank.

De DenaliTM Expedition Stove is uitgerust met een lichtgewicht aluminium frame met gekartelde pandragers die onder een speciale hoek staan en uitklappen zodat een groot en stabiel kookvlak voor grotere pannen ontstaat.

Efficiëntie is het kenmerk van dit kookstel. De roestvrijstalen stootbrander met generatorbuis zorgt voor snelle verdamping terwijl de ingebouwde reinigingsnaald de branderkoppen tijdens het branden reinigt ­ zo gaat er geen tijd verloren aan het reinigen van dit kookstel.

Wanneer de temperatuur tot ver onder het vriespunt is gedaald, blijft het gebuik eenvoudig; dankzij de snelsluiting wordt het kookstel zelfs met handschoenen makkelijk en snel aangesloten op de brandstoftank of de gasfles.

De DenaliTM Expedition Stove is krachtig, robuust en betrouwbaar ­ soms zelfs een levensreddende partner.

Voor meer informatie over Coleman® Exponent® producten kunt u terecht bij www.coleman.eu . Voor meer informatie over de Pangaea Expeditie van Mike Horn kijkt u op www.mikehorn.com .

...einde...

Persbericht

Grensverleggend design voor grensverleggende avonturen

Toptechnologie voor de zwaarste uitdaging: deze tenten van geavanceerd materiaal leveren superieure prestaties en bieden beschutting in de meest onherbergzame gebieden. Coleman® Exponent® heeft speciaal een reeks tenten ontwikkeld voor de unieke wereldreis tijdens de veelbelovende Pangaea expeditie van Mike Horn en zijn team. Deze grensverleggende tenten zijn het resultaat van de ervaring met koude omstandigheden en het vakmanschap van ons internationale productontwikkelingsteam.

Het unieke kenmerk van een ontdekkingsreiziger is zijn vermogen om moeiteloos met verrassingen om te gaan. Dit kenmerk, dat deels op intuïtie en deels op voorbereiding is gebaseerd, is de drijvende kracht in de relatie tussen Mike Horn en Coleman Exponent, de ene bekend om zijn vermogen onbekende gebieden te verkennen en de andere om zijn vermogen grenzen te verleggen in productontwikkeling. Wanneer Mike tijdens zijn tochten over land beschutting moet zoeken, moet hij weten dat hij kan beschikken over degelijke en betrouwbare tenten die ongeacht de weersomstandigheden bescherming bieden.

Coleman® Exponent® heeft in samenwerking met Mike Horn unieke gespecialiseerde avonturententen ontwikkeld die in de vele basiskampen en tijdens zijn solo-expedities in de meest barre omgevingen en uiteenlopende situaties op de proef zullen worden gesteld.

Coleman® Exponent® Base Camp Tent
De ruime Coleman® Exponent® Base Camp Tent biedt ruim plaats aan 12 mensen, de aluminium stokken en de geodetische structuur garanderen stabiliteit in extreme weersomstandigheden. Elk onderdeel werd zorgvuldig geselecteerd op basis van zijn bestendigheid tegen temperatuurschommelingen en extreme klimaten.

Via de 3 deuren van de Base Camp Tent kunnen alle bewoners makkelijk in en uit de tent. Het waterdicht nylon grondzeil met aluminium coating is volledig met tape afgedicht en versterkt voor maximale weerstand tegen betreding en ruw terrein. De TPU-ramen bieden het nodige zicht op wat de komende dag te brengen heeft en zijn gegarandeerd breukvrij bij temperaturen tot -40 °C ­ een noodzakelijke vereiste voor vele Pangaea basiskampplaatsen waar de temperaturen permanent dalen tot ver onder het vriespunt.

Mike Horn en zijn team nemen ook een kleinere variant van de Base Camp Tent mee ­ de Midi Base Camp ­ die dezelfde kenmerken heeft als zijn grotere broer, maar met kleinere afmetingen voor 6 personen.

Coleman® Exponent® Duo Base Camp
Een andere tent die door Mike Horn en de jongere
avonturiers intensief zal worden gebruikt in de
basiskampen is de 2-persoons Coleman® Exponent® Duo Base Camp Tent. In elke fase van
de ontwikkeling werden toptechnologische componenten en materialen gebruikt om een tent te
produceren die tegen de meest barre en extreme
omstandigheden bestand zal zijn.

De sterke geodetische structuur wordt ondersteund door het Air HerculesTM stokkensysteem. Air HerculesTM stokken bevatten scandium, een zeldzaam natuurlijk element dat aan aluminium werd toegevoegd in een legering die sterker, harder en corrosiebestendiger is dan zuiver aluminium. Voor maximale stabiliteit werden de stormlijnen rechtstreeks aan de stokken bevestigd en niet aan de tentflappen ­ al deze kenmerken samen zorgen voor een structuur die perfect bestand is tegen sneeuwbelasting en stormwind.

De 255T 50D nylon ripstop buitentent biedt bijkomende bescherming tegen het weer en de siliconencoating zorgt voor extra waterafstoting. De Duo Base Camp Tent heeft ook een zeer veerkrachtig nylon grondzeil met aluminium coating en de ruime voortent biedt extra ruimte voor het

noodzakelijke kampeermateriaal. Dankzij de twee deuren heb je steeds makkelijk toegang tot de tent, bijvoorbeeld bij driftsneeuw en sneeuwophoping.

Coleman® Exponent® Expedition Tent

De Coleman® Exponent® Expedition Tent wordt het toevluchtsoord van Mike Horn tijdens zijn solotocht over de Zuidpool. De ruime 2-persoonskoepeltent is dankzij zijn superieure componenten geschikt voor het koudste, droogste en winderigste continent. Het nylon ripstop buitenzeil met siliconen coating biedt de levensnoodzakelijke bescherming tegen de meest extreme omgeving op aarde. De Air HerculesTM stokken zorgen voor nooit eerder geziene structurele sterkte. De stormlijnen zijn rechtstreeks aan de tokken bevestigd en niet aan de tentflappen, waardoor de tent nog beter bestand is tegen de extreme windkracht.

Coleman® Exponent® Duo Active Tent
De laatste tent die Mike Horn op zijn Pangaea
expeditie zal vergezellen is de 2-persoons Coleman® Exponent® Duo Active Tent. Gebouwd volgens
dezelfde hoge, veeleisende normen als de andere
tenten, is de Duo Active Tent uitgerust met Air
HerculesTM stokken. Deze heeft een stevige, inherent aërodynamische tunnelvorm die bestand is tegen
hevige windstoten in extreme omstandigheden.

De Duo Active Tent is makkelijk op te zetten en snel in te pakken. Doordat alle stokken aan dezelfde zijde in de sleuven worden gestoken, kan één persoon ze zelfs in winderige omstandigheden alleen opzetten, wat onmisbaar is in een barre omgeving.

Zoals je van Coleman® Exponent® producten kunt verwachten, werden deze tenten reeds onderworpen aan een reeks extreme prestatietesten vóór Mike Horn het zuidpoolgebied en zijn basiskampplaatsen zal bereiken zodat hij met een gerust hart kan vertrekken.

Voor meer informatie over Coleman® Exponent® producten kunt u terecht bij www.coleman.eu . Voor meer informatie over de Pangaea Expeditie van Mike Horn kijkt u op www.mikehorn.com .

...einde...

Persbericht

Ontworpen door experts in het extreme

De Coleman® Exponent® Antarctica is de topper van de slaapzakken. Hij volgt nauw de omtrek van het lichaam voor maximaal comfort en temperatuurbehoud. Zuivere witte ganzendons met een isolatiewaarde van 93/7 zorgt voor maximaal warmtebehoud. Voor nog meer warmtebehoud in extreme omstandigheden hebben beide modellen een voorgevormd hoofdgedeelte, 3D voetruimte, naden zonder koudebrug en afzonderlijke compartimenten met doorlopende zijstroken.

Voor nog meer comfort is er geen ritssluiting waarlangs koude lucht in de slaapzak zou kunnen binnendringen. Twee inzetstukken bovenaan bieden eenvoudige toegang tot de slaapzak.

De 40D nylon ripstop buitentijk is oerdegelijk en de donsdichte, zachte nylon taffetas binnenkant is superzacht.

De reeks bestaat uit twee modellen: de Antarctica 1 met een gewicht van 2 kg en comfortabel tot -21 °C (extreem tot -43 °C) en de Antarctica 2 met een gewicht van 3,3 kg en comfortabel tot -37 °C (extreem tot -80 °C).

Deze slaapzakken houden je warm in de meest barre omstandigheden, bij temperaturen die lager zijn dan je je kan voorstellen. Ze zullen een levensreddend onderdeel vormen van de Pangaea expeditie.

Voor meer informatie over Coleman® Exponent® producten kunt u terecht bij www.coleman.eu . Voor meer informatie over de Pangaea Expeditie van Mike Horn kijkt u op www.mikehorn.com .

...einde...

Persbericht

Comfort voor ontdekkingsreizigers De compacte, lichtgewicht Coleman® Exponent® Expedition zelfopblazende mat is een staaltje van toptechnologie dat Mike Horn tijdens zijn Pangaea expeditie zijn welverdiende comfort zal bieden.

Het ontwerp is gebaseerd op de specifieke vereisten van de expeditie zodat de materialen en de constructie maximaal comfort en betrouwbaarheid garanderen. De 70D nylon ripstop tijk met diamantstructuur is waterafstotend en bestand tegen ruw terrein terwijl je rustiger slaapt op het gestanste polyurethaan schuim dat bovenal de noodzakelijke isolatie biedt tegen de koude bodem bij extreem lage temperaturen. Het schuim is perfect met de tijk verlijmd en het ventiel is gemaakt van polyacetal voor een langere levensduur.

Na veel onderzoek en grondige evaluatie werd vastgesteld dat de kleinere afmetingen optimaal comfort bieden aan de romp. Met een gewicht van amper 415 g is deze zelfopblazende mat een onmisbare lichtgewicht expeditiepartner.

Wanneer gewicht minder doorslaggevend is,
kan het comfort verhoogd worden met een
verlengstuk in een geweven hoes. Met een
gewicht van 500 g, maakt het verlengstuk de
verkorte mat slim en snel langer zodat het
hele lichaam erop past. Dankzij de extra
laag isolatieschuim met gesloten cellen kan
dit accessoire ook los worden gebruikt.

Voor meer informatie over Coleman® Exponent® producten kunt u terecht bij www.coleman.eu . Voor meer informatie over de Pangaea Expeditie van Mike Horn kijkt u op www.mikehorn.com .

...einde...

Persbericht

Verstandig gepakt en gezakt op expeditie

Sterke lichtgewicht 50L rugzak met regelbaar en voorgevormd draagstel voor optimaal comfort. Het dikke schuimrubber rugpand is ademend en biedt verhoogde ventilatie. Het nylon ripstop materiaal met diamantstructuur is slijtvast en de oprolbare sluitflap is niet alleen waterdicht, maar biedt ook met handschoenen aan makkelijk toegang tot de bagage in de rugzak.

De KwanzanTM heeft een speciaal compartiment en een ophanghaakje voor een waterzak. Aan de buitenkant zitten twee lussen voor een ijsbijl, twee wandelstokhouders en twee netvakken voor meer opberggemak. De binnenkant bestaat uit een verticaal opbergvak waarin je het
expeditiemateriaal makkelijk kan ordenen en meedragen.

Voor meer informatie over Coleman® Exponent® producten kunt u terecht bij www.coleman.eu . Voor meer informatie over de Pangaea Expeditie van Mike Horn kijkt u op www.mikehorn.com .

...einde...