Ingezonden persbericht


Statenfractie Provincie Utrecht

Lopik, vrijdag 11 juli 2008.

Aan de leden van de VVD Statenfractie en van de PvdA Statenfractie in Utrecht,

Aan de gedeputeerden van VVD en PvdA

Aan de provinciale afdelingsbesturen van de VVD en PvdA

Geachte leden van de VVD Statenfractie en van de PvdA Statenfractie in Utrecht,

Naar aanleiding van de mededeling van uw Statenfracties dat deze de samenwerking in de coalitie wensen stop te zetten, willen wij u laten weten dat de CDA fractie, de CDA GS leden en het provinciaal afdelingsbestuur van het CDA dit zeer betreuren. Het door onze fracties gezamenlijk opgestelde coalitieakkoord en het door de leden van GS opgestelde uitvoeringsprogramma zijn het nog steeds absoluut waard om daadwerkelijk gerealiseerd te worden. Omdat er geen kritiek is op het college, is er geen reden om een streep te halen door deze plannen.

Uit uw onderbouwing van woensdagavond jl. alsmede uit de reacties in de pers om de samenwerking op te zeggen, maken wij op dat de bezwaren niet zozeer op de inhoud zijn gericht maar op de samenwerking tussen de coalitiefracties. Gelet op het feit dat er geen onenigheid bestaat over de inhoud van het uitvoeringsprogramma maar dat de kritiek zich richt op de samenwerking tussen onze Statenfracties, nodigen wij uw fracties uit om te bezien of de problemen in onderling overleg kunnen worden uitgesproken en worden opgelost.

Wij hopen van harte dat uw fracties in het belang van de provincie Utrecht en het realiseren van de gestelde doelen in het uitvoeringsprogramma niet te snel onomkeerbare stappen zullen ondernemen maar dat u ervoor zult kiezen om met de CDA fractie in overleg te gaan teneinde de door u gesignaleerde problemen in de samenwerking te analyseren en zomogelijk op te lossen.

Uw reactie zien wij met belangstelling tegemoet.

Wij sturen een afschrift van deze open brief aan alle leden van de Utrechtse Statenfracties.

Hoogachtend,

Namens de CDA Statenfractie, Petra Doornenbal (voorzitter)

De GS leden van het CDA, Anneke Raven en Bart Krol

het bestuur van het CDA provinciale afdeling Utrecht Wim Groeneweg (voorzitter)


---- --