Fortis Bank

Persbericht
Brussel / Utrecht, 11 juli 2008

Wijziging in de leiding van Fortis

De raad van bestuur van Fortis en de heer Jean-Paul Votron hebben in gemeenschappelijk overleg en in het belang van de groep beslist een einde te stellen aan het mandaat van CEO van de heer Jean-Paul Votron.

Herman Verwilst, huidig deputy CEO en uitvoerend lid van de Raad van Bestuur, heeft de functie van CEO van de groep aanvaard. De raad is ervan overtuigd dat Herman Verwilst, gezien zijn jarenlange ervaring binnen Fortis, ten zeerste geschikt is om het bedrijf te leiden in deze uitdagende tijden en omgeving.

De raad heeft beslist om een kandidaat te zoeken binnen, alsook buiten het bedrijf, om de toekomstige opvolging van CEO op te nemen.

Voor dit geldt uiteraard de voorwaarde van goedkeuring door de financiële toezichthouders CBFA in België en DNB in Nederland.

De leden van de raad van bestuur houden eraan de heer Votron te bedanken voor zijn inzet voor Fortis gedurende de voorbije vier jaren. Hij heeft een zeer grote bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van Fortis en de groep, dankzij belangrijke strategische beslissingen, getransformeerd naar een meer internationale groep. De raad heeft hierbij steeds, in vertrouwen en op solidaire wijze, de plannen gesteund die werden voorgesteld door het management onder de leiding van Jean-Paul Votron. Daarbij kan worden verwezen naar onder meer de overname van ABN AMRO en het recente solvabiliteitsplan. Naar aanleiding van zijn vertrek ontvangt de heer Votron een contractuele vergoeding gelijk aan zijn huidige jaarlijkse basissalaris.

In bijlage: CV van de heer Verwilst

Aan de redacties: De presentatie van de halfjaarcijfers op 4 augustus in Brussel zal gebeuren in aanwezigheid van Herman Verwilst

Fortis is een internationale financiële dienstverlener in bankieren en verzekeren. Wij bieden particuliere, zakelijke en institutionele klanten een breed aanbod van financiële producten en diensten via eigen kanalen, in samenwerking met het intermediair of via andere partners. Fortis behoort tot de twintig grootste financiële instellingen van Europa. Samen met ABN AMRO zijn wij aanwezig in meer dan vijftig landen met ruim 85.000 gedreven, professionele medewerkers. Hierdoor zijn wij een vooraanstaande financiële dienstverlener in Europa, een eersteklas vermogensbeheerder en een van de drie grootste private bankers. Meer informatie is beschikbaar op www.fortis.com

Perscontacten:
Brussel: +32 (0)2 565 35 84 Utrecht: +31 (0)30 226 32 19

Investor Relations:
Brussel: +32 (0)2 565 53 78 Utrecht: +31 (0)30 226 65 66

In bijlage: CV van de heer Verwilst

Herman Verwilst
Executive Director van Fortis SA/NV en Fortis N.V. Deputy CEO
Voorzitter van de Raad van Bestuur van Fortis Bank Voorzitter van de Raad van Bestuur van Fortis Insurance Buitengewoon Professor aan het Departement Financiële Economie van de Universiteit Gent

Herman Verwilst is geboren te Sint-Amandsberg (Gent-België) in 1947. Hij behaalde een Master in de Economie aan de Universiteit Gent (1970) en een Ph.D. in Monetary Economics aan de Johns Hopkins University, VS (1974). Hij was Voorzitter van het Directiecomité van Fortis Bank van juli 1998 tot januari 2008. Hij is Voorzitter van de Raad van Bestuur van Fortis Bank en Fortis Insurance sinds januari 2008. Hij heeft een aantal bijkomende taken waargenomen binnen de groep toen hij tot deputy ceo werd benoemd in september 2000, chief operating officer van oktober 2004 tot december 2007 en Executive Director van Fortis SA/NV en Fortis NV in mei 2007. Voorafgaand aan deze benoemingen bekleedde H. Verwilst verschillende functies binnen Fortis tijdens de jaren 90. Vooraleer hij aantrad bij Fortis, heeft H. Verwilst een aantal functies bekleed in de academische wereld en bij de overheid, waaronder die van kabinetschef voor de Minister van Economie en Planning en was hij senator. Hij was lector en professor aan de Universiteit van Gent , visiting professor aan de Padjadjaran Universiteit in Bandung, Indonesië, en gaf hij college aan de Universiteit van Maryland. Hij was actief als econoom voor het Internationaal Monetair Fonds (IMF). Vandaag doceert H. Verwilst nog steeds aan de Universiteit Gent. Onder zijn huidige bestuursfuncties vernoemen we de Instituto de Empresa International Advisory Board. Hij is tevens voormalig bestuurslid van het Institute of International Finance en de International Monetary Conference.

Hij bekleedt verschillende mandaten binnen de Fortis groep en heeft uitgebreid gepubliceerd in zowel nationale als internationale bladen betreffende wisselkoersproblemen, monetair beleid en international finance.


---