Introductie xyZ 3D Displays in Benelux


NIJMEGEN, 20080711 -- Zero Creative BV heeft vandaag een overeenkomst getekend met het uit China afkomstige Super Perfect Ltd voor de exclusieve productie van het z.g.n. "xyZ 3D Display". Met een xyZ 3D Display is het mogelijk om echte diepte te onderscheiden in een beeldscherm. In tegenstelling tot normale beeldschermen, zoals een TV of computermonitor, biedt een xyZ 3D Display de mogelijkheid om bepaalde beeldelementen letterlijk uit het scherm naar voren te laten komen, zonder gebruik van hulpmiddelen zoals een speciale 3D-bril.

xyZ driedimensie displayHet xyZ 3D Display zou over enkele jaren de logische opvolger kunnen worden van de TV's en beeldschermen zoals we die nu kennen. Na een evolutie van zwart/wit naar kleur naar flatscreen zou een volgende stap kunnen worden gemaakt naar echte diepte (3D) perceptie.

In eerste instantie zal het xyZ 3D Display in 3 formaten op de markt komen, te weten 19", 24" en 46". Deze schermen kunnen zakelijk worden ingezet als bijvoorbeeld eyecatcher tijdens speciale evenementen of als exclusief interieur element. Bij de xyZ 3D Displays wordt echter standaard ook een aantal software plugins geleverd die het mogelijk maken om bepaalde, reeds bestaande, computerspellen en -applicaties, realtime, echt in 3D te ervaren.

Volgens CEO Jean-Pierre van Maasakker van Zero Creative BV is de introductie van de eerste xyZ 3D Display modellen nog maar het begin: "Op de achtergrond wordt continu gewerkt aan nieuwe toepassingen en betere technieken. Nog dit jaar willen wij bijvoorbeeld de eerste xyZ 3D Laptop ter wereld demonstreren die zowel 2D als 3D beeld perfect kan weergeven."

Het in Nijmegen gevestigde Zero Creative BV vierde afgelopen maand haar 3e verjaardag en behoort tot de snelst groeiende 3D bedrijven van Nederland. Van Maasakker: "De stap naar het xyZ 3D display sluit naadloos aan bij de creatieve 3D content die Zero Creative levert en de innovatieve inborst van de organisatie en haar leden. De officiële introductie van de xyZ 3D Displays zal waarschijnlijk nog deze zomer plaatsvinden."