Ingezonden persbericht

-Persbericht-

Jovink & the Voederbietels treden in 2008 slechts drie keer op naast Zwarte Cross

Hengelo (Gld.), 17 maart 2008.

De Achterhoekse rockband Jovink & the Voederbietels gaat dit jaar slechts drie openbare optredens verzorgen. Eén exclusieve clubshow (Podium Rijssen, 11 juli), bij de twaalfde editie van het Achterhoeks Klasse Gala (Zieuwent, 20 december) en een optreden naar aanleiding van het tienjarig bestaan van de gemeente Tynaarlo (Zuid Laren, 10-10-'08). Deze drie concerten zijn openbaar. Besloten is het concert op de fanclubdag alleen voor leden op 9 augustus. Daarnaast zullen de Jovinks ten tonele verschijnen op hun eigen feestje; het Zwarte Cross Festival.

De populaire rockband besloot vorig jaar rigoureus te minderen als gevolg van gezondheidsklachten van bassist Gijs Jolink. Het afscheidsconcert vond 28 okt. jl. plaats in Laren in een uitverkochte tent met 7.000 bezoekers. Daarna brachten de energieke muzikanten nog een single (Jovink Rot op) en een DVD (15 jaar Rock 'n roll: Ajovink!) uit.

'We hebben er nog steeds zin in om samen lekker te knappen. Ook al is het vanaf nu een stuk minder vaak, de passie zal er niet minder om zijn! Het spijt ons dat we alle verzoeken niet konden honoreren, maar we zullen van die paar dit jaar gaan genieten! Als alles goed gaat, doen we er volgend jaar of misschien aan het eind van dit jaar nog een paar extra', aldus de bandleden. De bandbezetting blijft ongewijzigd.

Tourlijst 2008:

. 11 juli: Lucky, Rijssen

. 25, 26 en 27 juli: Zwarte Cross, Lichtenvoorde

. 10 oktober: Prins Bernard hal, Zuid laren

. 20 december: A.K.G., Zieuwent

De voorverkoop van het clubconcert in Rijssen begint maandag 17 maart om 11.00 uur via jovink.nl. De voorverkoop van de dagkaarten van de Zwarte Cross begint 14 april via zwartecross.nl. Aangezien verwacht wordt dat de animo voor de optredens groot zal zijn, adviseren de organisatoren de Jovink-site in de gaten te houden.

-einde persbericht-

Foto's kunt u kosteloos en rechtenvrij downloaden op www.jovink.nl

---- --