Ingezonden persbericht

Stevie Bonsey (12e) heeft snelheid terug gevonden

Doorbijter Danny Webb (22e) ondervindt veel last van blessure

Hugo van den Berg (32e) nog niet in zijn ritme

Afgelopen maandagavond bereikte het DeGraaf Grand Prix Team het trieste bericht dat perschef van het TT Circuit van Assen Willem Lute overleden is na een slepende ziekte. Het DeGraaf Grand Prix Team wil Truus, Sonja, Elles, Joop, Ben, Annabelle en moeder Annie sterkte wensen voor deze moeilijke periode. Het DeGraaf Grand Prix Team is afgereisd voor de tiende Grand Prix van het seizoen voor de Alice Motorrad Grand Prix Deutschland. De op een na korste circuit van de kalender, de Sachsenring, wist Stevie Bonsey vandaag naar een keurige 12e positie te rijden. Danny Webb had veel last van zijn gebroken sleutelbeen, die hij heeft opgelopen tijdens de Engelse Grand Prix op Donington Park, en kwam niet verder dan een 22e positie. Hugo van den Berg had een goed gevoel maar dat kwam niet tot uiting in de rondetijden en staat op een voorlopige 32e plek.

In de vrije training vanochtend werd er direct snelle tijden gereden. Danny Webb wist de snelste tijd te rijden van het team en reed naar een 18e positie. Stevie Bonsey gebruikte de sessie vooral om naar een set-up te zoeken en eindigde op een 21e positie. Hugo van den Berg miste het laatste kwartier doordat Pol Espargaro Van den Berg meenam in zijn val. Van den Berg sloot de sessie af op de 35e positie.

In de droge en warme kwalificatie reed de Amerikaan Stevie Bonsey naar een mooie 12e plaats op de derde startrij. Bonsey ging zelfs nog even onderuit maar kon zijn weg vervolgen en besloot niet de pits in te rijden omdat er nog maar een paar minuten op de klok stond. Bonsey vertoefde de training continue in de top 10 en eindigde uiteindelijk op een 12e positie.

Danny Webb verbeet de pijn in de kwalificatie en wist goede rondetijden te rijden. Gedurende de sessie zagen we Webb terug in de top 20 met een verschil van bijna 2 seconden. In de laatste vier minuten ging Webb er nog even voor zitten en wist ruim een halve seconde van zijn tijd te rijden maar zakte toch terug naar een 22e positie met maar 1,4 seconde verschil ten opzichte van de snelste man Talmacsi.

Hugo van den Berg reed in de kwalificatie ruim 1,3 seconde sneller dan zijn kwalificatietijd van 2007. Echter bracht deze rondetijd niet het gewenste resultaat en Van den Berg vinden we dan ook pas terug op de 32e plek. Het gevoel en de motor was goed en Van den Berg is er op gebrand om morgen minimaal een seconde sneller te rijden dan vandaag.

Stevie Bonsey (12e, 1:28,660): "Het was een goede kwalificatie voor mij vandaag. Ik kwam alleen even ten val in de eerste bocht waar ik de controle van de voorkant verloor maar dat had geen invloed op mijn snelheid. Ik reed de kwalificatie door en eindigde op een 12e positie. Ik ben erg blij met dit resultaat en het geeft een goede uitgangpositie voor de race want de mogelijkheid dat het morgen regent is zeer groot."

Danny Webb (22e, 1:29,070): "Voor mij was het een goede dag nadat ik een aantal weken niet heb kunnen trainen en de race op Assen moest missen. Mijn sleutelbeen is zeker nog niet goed hersteld en ik heb nog veel irritatie en pijn tijdens het rijden. Het doet vooral pijn als ik de motor moet overgooien van de ene bocht naar de andere. Op die momenten doet het echt pijn! Ik ben niet tevreden met mijn 22e positie maar in deze situatie en maar 1,4 seconde van de snelste tijd, moet ik denk ik niet al teveel klagen. Het weekend wil ik alleen maar rijden en geen verwachtingen creëren maar de focus leggen op het finishen van de race. Ik wil bij deze de familie Lute veel sterkte wensen na het verlies van Willem. Willem was een geweldig persoon en ik zal hem missen."

Hugo van den Berg (32e, 1:30,104): "Vandaag was ik niet snel genoeg. Het gevoel is goed en het gaat al beter als vorig jaar alleen sta ik te ver naar achteren. Vanochtend maakte ik nog een crash mee doordat Espargaro mij probeerde in te halen hij ging onderuit en nam mij mee in zijn val. Vanmiddag probeerde ik een andere aanpak maar dat bracht niet het resultaat waar ik op hoopte. Morgen hoop ik nog wat tijd goed te maken maar het ziet ernaar uit dat het morgen gaat regenen."

http://molenaarracing.com/news.php?id=122