Socialistische Partij

SP Amsterdam :: Actie en fractienieuws :: Bouw station Bijlmer nu snel af

Bouw station Bijlmer nu snel af

11-07-2008 * De SP heeft wethouder Herrema (PvdA) deze week in een brief opgeroepen om nu echt snel werk te maken met het afbouwen van station Bijlmer. Eerder dit jaar signaleerde de SP een waslijst aan gebreken, waaronder de plaats van de kaartautomaten, de mogelijkheid om voldoende fietsen gratis te stallen en de toegankelijkheid van het station voor mindervaliden. Volgens SP-raadslid Meta Meijer verloopt het oplossen van de problemen te langzaam.
Al in februari vroeg de SP aan wethouder Herrema opheldering over de vele tekortkomingen aan het station, terwijl het station al drie maanden eerder feestelijk geopend werd. In april antwoordde het college dat de mankementen uiterlijk eind mei zouden zijn opgelost. De SP heeft na een uitgebreide inventarisatie geconstateerd dat dit begin juli nog steeds niet op alle punten gebeurd is. Zo ontbreekt bewegwijzering naar de liften, is de verwijzing naar de kaartverkoop onduidelijk en zijn de door de gemeente beloofde fietsenrekken nog steeds niet geplaatst.

Meijer: "Ik vind het belangrijk dat reizigers het vernieuwde station zonder problemen kunnen gebruiken. De wethouder en Prorail moeten zich aan hun belofte houden de mankementen snel te herstellen." Ondertussen heeft de SP wederom bij wethouder Herrema aangedrongen om hier haast mee te maken.