Gemeente Beek


Feestelijke heropening speeltuin De speeltrein

Beek, 23 juni 2008

Speeltuin ` De Speeltrein' heeft een metamorfose ondergaan. De speeltuin is geheel gerenoveerd en zal op zaterdag 12 juli om 13.30 uur feestelijk worden geopend door wethouder Van Es.

Mede door de inzet van de gemeente Beek en diverse instanties is de speeltuin voorzien van een aantal nieuwe toestellen en zijn enkele oudere toestellen gereviseerd en/of verplaatst. Speeltuin "De Speeltrein" is een speeltuin die er mag zijn wat betreft omvang, speelniveau, veiligheid en duurzaamheid. De speeltuin wordt niet alleen gebruikt door bewoners van en nabij de Carmelwijk maar door vele Beekse (jeugdige) bewoners en zelfs regionaal.

Spelen is en blijft een belangrijk onderdeel voor de Beekse jeugd. Deze jeugd kan nu weer optimaal gebruik maken van een speeltuin die voldoet aan alle eisen van deze tijd. Niet alleen nu maar ook in de toekomst doordat gekozen is voor duurzame kwaliteit.

Na de officiële opening kunnen de kinderen hun dagelijkse energie weer kwijt op de nieuwe en gereviseerde speeltoestellen.

Naast de officiële opening zijn er op zaterdag 12 juli diverse extra activiteiten voor de jeugd. Hierbij zijn ook enkele prijzen te winnen. Ouders kunnen genieten van een kopje koffie of thee. De speeltuin is gelegen tussen de twee Rooseveltlanen in de Carmelwijk. De speeltuin is elke dag, bij goed weer, geopend van 10.00 uur tot 19.00 uur.