ProRail

Persbericht

07-07-2008

Spoorwerkzaamheden in gemeente Weststellingwerf

In opdracht van ProRail vernieuwt aannemer Volkerrail het spoor en alle overwegen tussen de overwegen Om den Noort en Kooiweg in de gemeente Weststellingwerf. In verband met deze werkzaamheden wordt het weekend van 12 en 13 juli onafgebroken doorgewerkt, waardoor geen treinverkeer mogelijk is.
De aannemer is vanaf half april bezig met deze spoorvernieuwing. In het weekend van 31 mei en 1 juni zijn de spoorstaven (=rails), dwarsliggers (=bielzen) en overwegbeplating van de overwegen vernieuwd. Komend weekend wordt het ballastbed (=grind) vernieuwd. Daarna zal de aannemer tot maandag 28 juli in nachtelijke uren nog nawerk verrichten. ProRail heeft omwonenden van het spoor schriftelijk geïnformeerd over de werkzaamheden en de eventuele hinder die zij daarvan kunnen ondervinden.

Onderhoud & vernieuwing spoor

Ballastgrind slijt onder andere door intensief treinverkeer. De stenen worden kleiner en verliezen daardoor hun belangrijkste functies: zorgen voor de stabiliteit van het spoor. Met een nieuw ballastbed behoudt het spoor zijn stabiele ligging en verbetert de afwatering. Bovendien is een nieuw ballastbed stiller voor de omgeving en comfortabeler voor treinreizigers.

Gevolgen voor weg- en treinverkeer

In verband met de werkzaamheden worden de overwegen Kooiweg, Heirweg en Om Den Noort tijdelijk afgesloten voor het wegverkeer. Om de aannemers veilig te kunnen laten werken, rijden er op zaterdag 12 en zondag 13 juli geen treinen tussen Wolvega en Heerenveen. NS zet bussen in. Reizigers kunnen voor exacte informatie over de gevolgen voor hun reis www.ns.nl raadplegen, bellen met 0900-9292 (⬠0,70 p.m.) of de folder âWerk aan het spoorâ ophalen bij één van de NS-servicepunten. Ook Teletekst pagina 754 geeft actuele informatie.