Gemeente Leidschendam-Voorburg


Fenomeen van Bovenveen

8 juli 2008 - Op zaterdag 12 juli wordt het buitengewoon gezellig tijdens Het Fenomeen van Bovenveen in Leidschendam-Voorburg. De wijk Bovenveen lijkt voor een middag op Montmartre in Parijs. Op initiatief van de wijkbewoners zelf is er een curiosa- en kunstmarkt. Mensen uit de buurt verkopen bijzondere, antieke en zelfgemaakte voorwerpen op de vlooienmarkt.
Daarnaast is er ook een kunstmarkt, waarop locale kunstenaars ter plekke portretten tekenen en bijzondere voorwerpen inelkaar lassen. Ze verkopen hun eigen werk voor schappelijke prijzen. Een henna-tattoo-kunstenares maakt op het lijf geschreven kunst en verkoopt handbeschilderde kaarsen.
Een professionele band vervolmaakt de sfeer, maar iedereen uit de buurt die iets wil doen op het podium is van harte welkom! Diverse muzikanten en dansgroepen hebben zich al aangemeld en zullen hun talenten aan het publiek showen!
Rond 17.00 uur zal wethouder Rensen de buurt toespreken en de winnaars van het voetbaltoernooi bekendmaken.

Het Fenomeen van Bovenveen is een middag met een haast Zuid-Europees zomerse buurtsfeer, curiosa en aardige kunst. De presentatie van deze dag is in handen van Agnes Kamstra.

Kom het met ons meemaken, proef de sfeer, op zaterdag 12 juli van 13.00 uur tot 19.00 uur in Park t Loo in Voorburg. Je kunt je inschrijven voor de vlooienmarkt, de kunstmarkt, de voetbalwedstrijd of het open podium.
Ook voor stands van ondernemers uit de buurt is er volop plek. Inschrijven en meer informatie via kim@doenevenementen.nl of telefoon 070 364 19 33.

Fenomeen
Een fenomeen is iets buitengewoons. Buiten het gewone. Het Fenomeen van Bovenveen is bijzonder omdat de buurtbewoners zelf het initiatief nemen om een gezellige situatie in de wijk te creëren waarin iedereen elkaar kan ontmoeten. Om lief en leed te delen, om elkaar weer eens te zien, of om kennis te maken met de nieuwe overbuurman. Sfeer in de eigen stijl van de buurt. Zo maken bewoners een fenomenale wijk van Bovenveen.

Het Fenomeen van Bovenveen is een wijkevenement, in opdracht van Wooninvest georganiseerd door DOEN Evenementen bv, in nauwe samenwerking met bewoners en betrokkenen uit de wijk.