Gemeente Zoetermeer

12 juli open dag Stadsbeheer Fokkerstraat

Zaterdag 12 juli van 11.00 uur tot 14.00 uur zijn alle inwoners van Zoetermeer van harte welkom bij Stadsbeheer aan de Fokkerstraat 56. Stadsbeheer pakt dan uit met leuke activiteiten om de inwoners van Zoetermeer een idee te geven van hun werkzaamheden. Er wordt voorlichting gegeven over de materialen die Stadsbeheer gebruikt zoals veegmachine, rioolwagen, het verkeersatelier, de hoogwerker en de versnipperaar. Op deze dag is ook De Sociale Werkvoorziening Rijswijk (DSW). Stadsbeheer Bureau Uitvoering (SBU) is dit jaar succesvol gestart met het samenwerken met DSW. Voor de kinderen staat er een springkussen, popcorn en suikerspinnen klaar. Voor iedere bezoeker is er een leuke attentie.

Goede Doel

Het team heeft gekozen om de uren voor deze dag niet uit te laten betalen maar dit beschikbaar te stellen aan een goed doel. Dit is geworden de Vrije school in Meerzicht die in december is afgebrand. Deze uren worden omgezet voor diensten/producten voor de nieuw te bouwen Vrije School.

SBU telt 52 medewerkers. De mensen van de buitendienst werken van gevel tot gevel wat inhoud dat zij de zorg dragen voor alle dagelijkse onderhoudswerkzaamheden in de wijk Centrum en het Stadshart. Ook dragen zij zorg voor o.a de bebording, werkzaamheden aan het riool, het onderhoud van speelplekken, de bomen in de stad en het schoonhouden en onderhouden van de parken in de buitengebieden o.a. Westerpark en Noord-Aa. Ook zorgt SBU voor bijna alle wegafsluitingen. Ook het veilig spelenteam behoort bij SBU. Iedere speelplek wordt zo'n 4 a 5 maal per jaar op veiligheid gekeurd.