Gemeente Apeldoorn

Datum 09-07-2008
Nummer 93

Opening 'SpeelVellert' in Zuidbroek

Vellertheuvel één groot speelterrein tijdens Triënnale

Op zaterdag 12 juli wordt het activiteitencentrum 'De SpeelVellert' officieel in gebruik genomen en geopend door wethouder Paul Blokhuis. Dit centrum is elk weekend tijdens de Triënnale open en kunnen kinderen verschillende activiteiten doen. 'De SpeelVellert' is een initiatief van de Tuinen van Zuidbroek en de gemeente Apeldoorn.

Tijdens de opening wordt het kunstwerk 'Kooi met zonder poema' onthuld en wordt de expositie 'Beleving van de groene stad' geopend. Vijftien internationaal bekende vliegeraars zullen op de Vellertheuvel vliegeren en verenigingen, zoals voetbalvereniging 'Zw 56', zijn aanwezig om demonstraties te geven.

De activiteiten op de Vellertheuvel spelen in op de mogelijkheden die een groene stad biedt. Zoals een natuurlijke speelplaats waar kinderen kunnen bouwen en spelen, verdwalen in de maïs- en/ of milieudoolhof en crossen op de fietscrossbaan. Diverse verenigingen zullen demonstraties geven en treden er muziekbands op. Voor de expositie 'Beleving van de groene stad' is een beeldentuin aangelegd verspreid over de hele heuvel. In de tuin staan panelen in de vorm van dieren met het verhaal van de groene en duurzame ambities van de gemeente Apeldoorn in de wijk Zuidbroek.

Voor meer informatie over de activiteiten zie: http://www.tuinenvanzuidbroek.nl/Agenda.php

Einde persbericht.