Gemeente Winterswijk


Partners wijkwerk organiseren buurtactiviteit wijk de Batavier

10 juli 2008

Winterswijk - Op zaterdag 12 juli aanstaande vindt er een bijzondere buurtactiviteit plaats in wijk de Batavier. Het DieDe activiteit met een feestelijk en informatief karakter wordt georganiseerd in het kader van het project 'Winterswijkwerk als uitdaging' door de partners van Wijkwerk Winterswijk: Woningcorporatie de Woonplaats, Stichting Welzijn Winterswijk, Politie, gemeente Winterswijk en Sensire. Zij willen de bewoners van de wijk op informele wijze met elkaar en met Wijkwerk Winterswijk in contact brengen met als doel informatie, ervaringen en ideeën uit te wisselen over het verbeteren van de wijk. Het feest begint om 13.00 uur en duurt tot 17.00 uur.

De buurtactiviteit concentreert zich rond de Wheme, de Batavier en de Starckenrode en kent bijzondere attracties voor jong en oud. Op het buurtplein wordt een buurtterras ingericht. Ook is er een Jeugd en Jongeren chill-hoek en een wenswand waar buurtbewoners hun 'kijk op de wijk' tentoon kunnen stellen. Verder vertonen onder meer een pleinomroeper, verhalenverteller en de Wandelende Schilderes hun kunsten.

Project 'Winterswijkwerk als uitdaging'
De wijk Batavier vormt de startlocatie van het project 'Winterswijkwerk als Uitdaging'. Dit is een uitgebreid project op het gebied van wijkverbetering en leefbaarheid met het doel sociale problemen in acht Winterswijkse aandachtsgebieden aan te pakken. Na het buurtfeest staan op korte termijn extra activiteiten voor de Batavier gepland, onder meer de organisatie van huisbezoeken in de maand september.

Ondertekening Intentieverklaring
Op 21 februari 2008 ondertekenden de gemeente Winterswijk en Woningcorporatie de Woonplaats de Intentieovereenkomst 'Winterswijk als Uitdaging', gericht op het behouden en vergroten van de aantrekkelijkheid van Winterswijk. De aanpak van de acht aandachtswijken, waaronder de wijk Batavier, vormt een onderdeel van deze Intentieovereenkomst.