Gemeente Delft

Delft: Tijdens het buurtfeest voetballen met Anne Koning

Op zaterdag 12 juli speelt wethouder Anne Koning op het trapveldje Delftzicht een voetbalwedstrijd tegen de kinderen uit de buurt. De vriendschappelijke wedstrijd begint om 15.00 uur en markeert op een sportieve manier de ingebruikname van het nieuwe kunstgrasveld. Op dezelfde dag geeft de buurt Delftzicht ook haar jaarlijkse buurtfeest.

Het trapveldje Delftzicht was na een aantal aanpassingen nog steeds onvoldoende geschikt, vooral omdat het veldje intensief wordt gebruikt door de kinderen uit de buurt. Na overleg met de buurtvereniging Delftzicht die zich hard maakte voor behoud en verbetering van het trapveldje, en een inventarisatie van de wensen van bewoners tijdens een inloopavond, is besloten tot de aanleg van het kunstgrasveld.

Buiten spelen is goed voor de fysieke, mentale en sociale ontwikkeling van kinderen. De nota 'Ruimte voor spelen' geeft aan dat aan de informele speelplekken in Delft, zoals grasstroken en stoepen, nog veel verbeterd kan worden. Dit kan door deze ruimtes opnieuw in te richten of anders te gebruiken. Voorbeelden hiervan zijn de organisatie van straatspeeldagen, het schoonhouden van grasveldjes, het plaatsen van hinkelpaden, knikkerputjes en schaakborden op de stoep. De gemeente streeft er naar om de kwaliteit (en daardoor het gebruik) van trapvelden in de stad te verbeteren. Het trapveld Delftzicht is hier een voorbeeld van.

Het buitenspelen zorgt voor sociale cohesie in de buurt: via de kinderen raken ouders of verzorgers met elkaar in gesprek. Door samen de straat op te knappen of een buurtfeest te houden, verbetert de leefbaarheid in de wijk en leren buren elkaar beter kennen. De gemeente geeft straatfeestcheques uit of stelt materiaal beschikbaar om in de kosten tegemoet te komen.

Noot voor de redactie (