Gemeente Amersfoort
Buurtinitiatief schoonmaak Markenhaven

AMERSFOORT - Op zaterdag 12 juli stropen de bewoners van de Markenhaven en omgeving de mouwen op. Zij zullen deze dag besteden aan het schoonmaken en opruimen van hun buurt, waar volgens de bewoners veel zwerfvuil ligt.

Initiatiefnemer van deze actie is bewoner Mark Roemers, zelf woonachtig aan de Markenhaven. Hij heeft in eerste instantie bij Rova om een container gevraagd om daarin het vuil te verzamelen. Rova kon aan deze vraag echter niet voldoen.
Ontwikkelingsbedrijf Vathorst heeft daarop beheerder Heijmans Beheer Infra ingeschakeld om een helpende hand te bieden. Zij hebben vervolgens Smink bereid gevonden een container te leveren; Amerpoort stelt vuilniszakringen en knijpers ter beschikking en Heijmans Beheer levert zelf de vuilniszakken. Daarnaast zorgen zij voor enkele versnaperingen.

Zo hoopt de buurt na zaterdag niet alleen hun woonomgeving schoon op te leveren, maar daarnaast tevens 25 extra toezichthouders te hebben. Naast kinderen en bewoners zijn ook aannemers, onderaannemers (van de bouwer, de wegenbouwer of eigen huisaannemers) vanaf zaterdagmiddag gezamenlijk verantwoordelijk voor het schoonhouden van de omgeving.



Gemeente Amersfoort