Persbericht

Tijdens de Nijmeegse Vierdaagse Feesten van 12 tot en 18 juli 2008 kom je Werelds Feesten in De Oase !!!!!!

Projectbureau Whaa presenteert: DE OASE.
Whaa, projectbureau voor diversiteit, is een Nijmeegse organisatie, die zich bezighoudt met het ontwikkelen en uitvoeren van sociaal-culturele activiteiten. De activiteiten van projectbureau Whaa hebben als doel mensen beter te leren omgaan met de toenemende culturele diversiteit in onze samenleving. Nu nodigt de Whaa alle mensen uit om deel te nemen aan het meest veelkleurige feest van Nijmegen: De Oase.

De Oase is hét wereldfestival van de Nijmeegse Vierdaagsefeesten met muziek uit alle windstreken én met een zeer veelkleurig publiek. De Oase presenteert hedendaagse populaire muziek en dans uit landen, waarvan veel migranten in Nijmegen wonen. Het festival vindt plaats op het Kelfkensbos (groentemarkt) en is gericht op culturele ontmoeting. De Oase programmeert zeven avonden lang bands, dansgroepen en dj's uit de 5 wereldcontinenten. Bovendien zijn er op verschillende dagen aan het begin van de avond diverse dansworkshops, waaraan iedereen kan deelnemen.

De Oase biedt haar gasten het lekkerste eten van de stad, een supergezellig terras, goede Afrikaanse koffie en een prachtig oosters theehuis, compleet met kleurige kussens en tapijten, waar je heerlijk kan chillen aan de waterpijp! Maar bovenal is De Oase een plek waar iedereen zichzelf kan zijn, waar je helemaal los kunt gaan op de muziek en kan genieten van de enorme culturele rijkdom die Nijmegen te bieden heeft! It's Party Time....!!!!!

Voor meer info kijk op www.whaa.nl

Programma de Oase 2008


1


2 Zaterdag 12 juli 'Beats of Africa'


1 Tijd Naam Soort muziek

18.00 uur Workshops Afrikaanse Dans door 'Lions of Africa'

Leer de basisbewegingen van enkele dansen uit centraal Afrika van deze Senegalese grootmeesters.

19.30 uur Pas Mal Plus Zoukous / Centr.Afrika

De Congolese groep Pas Mal Plus is in 1994 opgericht door gitarist Jean-Paul Kilosho en zanger Yannik Koy. Ze zijn gestart als een typische rumba-soukous band. De lyrics zijn in het Lingala met af en toe Frans er doorheen. Ze zijn vooral bekend in het festivalcircuit van België en ze staan te popelen om nu ook Nijmegen te gaan veroveren!

21.00 uur 'Lions of Africa' Spektakelshow / Senegal

De Lions of Africa is een groep zeer getalenteerde artiesten uit Senegal, die een show brengen van dans, percussie en acrobatiek. Zij zijn nog niet vaak in Nederland te zien geweest. In 2004 stonden ze op het Oerol Festival in Terschelling en dan nu op De Oase.

22.00 uur DJ August

Een kleine set vol lekkere Afrikaanse plaatjes van deze Nijmeegse DJ.

22.30 uur Boketshu 1er Percussiegroep / Congo Thierry Boketshu is een hele grote naam in Congo. Hij begon zijn carrière bij de groep Swede-Swede en heeft als muzikant gewerkt met grootheden als Bob Marley, Lucky Dube, Youssou N'Dour, Tabu Ley, Papa Wemba, Papa Jeannot, Pepe Kallé en Luambo Makiadi. Heel bijzonder aan dit optreden is dat hij slechts één keer eerder in 1993 in Nederland te zien is geweest op een festival in Rotterdam. En nu 15 jaar later laat hij weer zijn krachtige geluid van traditionele Congolese muziek gespeeld met moderne instrumenten horen bij ons in De Oase. Voel de kracht van Afrika! Dit beloofd een heel bijzondere avond te worden!


3 Zondag 13 juli 'Ararat Valley's


1 Tijd Naam Soort muziek

18:00 uur Workshop Armeense Dans verzorgd door de Armeense Culturele Vereniging Nijmegen.

19.00 uur Gjury Armeense Popmuziek

De leden van deze groep komen uit alle uithoeken van Nederland om ons echte Armeense muziek te laten horen.

20.30 uur DJ Khalil Koerdische Pop

Een aankomend DJ-talent uit Arnhem. Hij laat ons naast traditionals ook de hipste Koerdische muziek horen. Dat worden weer lange slingers dansende mensen over het plein!

21:00 uur Çarnewa Koerdische Rockband

Deze Koerdische geëngageerde rockband is zeer populair onder Koerden over de hele wereld. Zij hebben al verschillende hits gescoord zoals Melli en Zeynebê. De jongens van Carnewa zijn bevlogen muzikanten die de ware bergklanken willen overbrengen en dat lukt ze nog goed ook!.

22:30 uur DJ Khalil


4 Maandag 14 juli 'Urban Culture Jam'


1 Tijd Naam Soort muziek

18.00 uur DJ Desiree Urban

WhaaZzup Nijmegen (Lokaal Urban Talent) met:
18.50 uur Dansschool Vermeulen Urban Style
18.55 uur Nigel en Renaldo R&B
19.05 uur Vers Aanstormend Nijmeegs Talent / Urban Dance & Rapbattles 19.50 uur Shake It ! Urban Style dansvoorstelling 20.00 uur Firewoodz hiphop
20.20 uur Zo Moeilijk hiphop
Urban Culture Jam
20.40 uur Seventh Son Hiphop
21.00 uur Flow of the Barrio Reggaeton
21.20 uur Da Squadboys Hiphop
21.40 uur X VIBE dansvoorstelling
21.55 uur Winne Hiphop
22.15 uur K-Liber Reggaeton
23.00 uur DJ Armani


2

De Urban Culture Jam is een speciale jongerenavond, volledig geprogrammeerd en georganiseerd door een groep Nijmeegse jongeren. De avond zit vol met optredens van nieuw talent uit de lokale en nationale Urban Culture Scene. Check this out!

6 Dinsdag 15 juli 'Spicy Grooves'


1 Tijd Naam Soort muziek

18:00 uur Workshop Indiase Dans van Dansschool Madhoeri uit Nijmegen

Aartie Jagmohan heeft al jaren haar eigen dansschool in Nijmegen en heeft daarmee internationaal een grote naam opgebouwd. Ze gaat het publiek wat basis bijbrengen in hoe te dansen op Indiase Filmliedjes. Bhangra en nog vele moves in deze workshop. Zo ben je als bezoeker al lekker opgewarmd voor de muzikale beats die deze avond langskomen. Aaja Nachle, kom dansen..

19.30 uur Obaid Juenda Afghaanse Pop

Obaid Juenda heeft in 2007 de Ariana TV Award voor Beste Opkomende Artiest in de wacht gesleept. Deze zanger en componist heeft een hit gescoord met het lied Zebaaz en zal vaker van zich laten horen. De mix van zijn ghazal-stem en de catchy beats weten de moderne Afghaanse muziek naar een hoger niveau te tillen. Ook Attan muziek wordt gespeeld. Attan is een volksdans van Afghanistan en het publiek danst in een cirkel met een voorganger. Deze keer treedt hij samen met zijn jeugdvriend en collega-zanger Najim Nekzad op! Afghanen hebben veel met de Bollywood Filmcultuur en Indiase muziek. Speciaal voor deze gelegenheid komt de zangeres Khoshbu over uit India om dit optreden van Obaid in De Oase tot iets heel speciaals te gaan maken.

21:00 uur Shake It! Bollywood Style dansvoorstelling Pravesh Bhikharie en Wirin Kishoendajal Bhangra Dhol

Trad gisteren nog de Urban dansgroep van Shake It op, vandaag is het de beurt aan de Indiase dansgroep van Shake It, het jongerenproject van Whaa. Hun show wordt afgewisseld met de Bhangra Dhol. Bhangra is het aanstekelijke ritme van de Dhol (lees dhool). Dit eeuwenoud druminstrument dat met een stok en een twijgje wordt bewerkt en vindt zijn oorsprong in Punjab, een streek dat in India en Pakistan ligt. Pravesh Bhikharie en Wirin Kishoendajal zijn specialisten met de Bhangra Dhol. Zij maken ritmes die je vanzelf laten bewegen. Balle Balle!

21:30 uur 'Performance' met Sameer Khan Bollywood Show

"Ustaad" Raja Bhawan heeft gezongen met Asha Bhosle, de nachtegaal van India! Samen met Dost Sameer Khan, zingen en produceren zij muziek. Samen met de muzikanten vormen ze de Band Performance. Deze coverband zingt Bollywoodsongs in het Hindi, Urdu en Punjabi van de jaren '60 tot en met Hits van nu. Welk lied wil jij graag horen? Bharo Phoolse Barsauo of Om Shanti Om? U vraagt zij spelen!

23.00 uur DJ Ashoe hindipop

Deze 22-jarige Pakistaanse DJ uit Rotterdam is de hekkensluiter van de avond. Hij mixt bekende Bollywoodsongs met "Desi" en Westerse Dancebeats. DJ Ashoe heeft tijdens Internationale Dance, Bhangra en Bollywood Events het publiek doen los gaan met zijn unieke mixstijl. Speciaal voor de Oase maakt hij een exclusieve set Bollywood Dancestyle Scene. Chak de Oase!

Presentatie van deze avond ligt in handen van Nazima Shaikh.

Woensdag 16 juli 'Balkan B'East'


1 Tijd Naam Soort

18:00 uur DJ Ilja Russian Disco

Dit opkomend Nijmeegs DJ talent heeft vorig jaar van zich doen laten spreken door het organiseren van speciale Russian Disco-avonden. Hij gooit vanavond speciaal voor ons de turbo erop!

19.30 uur Antwerp Gipsy Ska Orchestra Balkan / Gipsy

De muzikanten van het Antwerp Gipsy Ska Orchestra staan garant voor een avondje onvervalste zigeuner/ska muziek. Dit beloofd een echte feestavond te gaan worden voor jong en oud. Onmogelijk om hierbij nog stil te blijven staan.

21.00 uur DJ Ilja Russian Turbodisco

21:30 uur Rotfront Russische Gipsy Skapunk

Deze Berlijnse Band, bestaande uit Russische muzikanten, stond vorig jaar nog op Lowlands. Daar braken zij de boel af met hun aanstekelijke Skapunk Russian Style. Vind je Gogol Bordello leuk dan mag je deze band niet missen!!!

23:00 uur DJ Hoppa Selector Balkan

Bekend van vele BalkanBeat- feesten in Nederland. Hoppa hoppa, party, party!!!!!!!

9

10 Donderdag 17 juli 'Fiësta Caraïbe'


1 Tijd Naam Soort muziek


18:00 uur Workshop sambadansen

We dansen de samba...we dansen de samba......De dames van Fruta Exotica uit Den Bosch leren ons de kneepjes van het vak.........


19.00 uur Fruta Exotica dansvoorstelling / samba

Om goed in de stemming van de avond te komen schotelen deze dames ons een kleurrijke sambavoorstelling voor.


19:30 uur Rey Cabrera Cubaanse Son

Iedereen die houdt van de muziek van Buena Vista Social Club mag dit optreden niet missen. Rey Cabrera komt uit Cuba en woont nu in Brussel. Hij is een vurig vertolker van de traditionele Cubaanse Son en zal ons met zijn zeskoppige band meenemen naar de parel van de Caraïben. De Oase wordt even echt Havana aan de Waal.......


21:00 uur Vibration Brassband Arubaanse Brassband

Met deze Brassband uit Tilburg wordt het altijd een feestje.....en natuurlijk komen ze compleet met blazerssectie naar De Oase.


21.30 uur Orchesta Santiago Caraibische feestband

Orquesta Santiago neemt je mee naar Caribische oorden met lekkere Salsa, Merengue, Bachata, Son, Cha Cha en meer. Santiago speelt in een volledige bezetting met 5 blazers, 4 zangers, 3 percussionisten, piano en bas. Dus trossen los en op naar de caraïben!


23:00 uur Dj Hugo Musica Latina

Deze Latino DJ is dol op percussie en dansen is zijn passie. Dus de voetjes van de vloer gegarandeert!

Zijn motto "no pares.. sige sige!!"


11 Vrijdag 18 juli '1001 Nights'


1 Tijd Naam Soort muziek


18:00 uur DJ Tupic Iraanse Party DJ

Een Iraanse club-DJ uit Rotterdam komt op bezoek in De Oase.


19:00 uur Arshan Iraanse Pop

Muziek zit Arshan in het bloed. Hij gelooft dat hij voor zijn muziek is geboren. Momenteel studeert hij aan het conservatorium van Alkmaar en werkt hij aan een nieuwe CD. Hij zal naast bandari-muziek ook andere kanten van de hedendaagse Perzische Popmuziek laten horen. Voor iedereen die dat nog niet wist...... Iranian People are PartyPeople!!!!


20.30 uur PersQuad Iraanse Rapgroep

De jongens van PersQuad hebben een paar goede clips op Youtube gezet. Check them Out!


21:00 uur Orchestra Ismaëlia Chaabi & Charkimuziek

De leider van de groep, Akil Lamdahhi, geboren in Mèknes, groeide op in een muzikale familie. In 1970 vertrok hij naar Nederland om als gastarbeider aan de slag te gaan. In 1974 begon hij zijn eerste muziekgroep: Lamchael. Dit deed hij om de Marokkaanse cultuur en muziek meer bekendheid te geven in Nederland. De groep groeide door, en ontwikkelde zich in de jaren '80 steeds verder. De bandnaam veranderde in Ismailia. Ze speelden steeds meer muzikale stijlen: van chabi tot sousia, van Andalusische muziek tot muziek uit het Midden Oosten. De band speelt vandaag de dag op alle Nederlandse podia, van theater Carré tot Paradiso, en is een graag geziene gast in schouwburgen en op festivals. Daarnaast begeleidt Ismailia diverse topartiesten uit Arabische landen, zowel in Nederland als in Europa.


22:30 uur Zeyna Dansvoorstelling

Zeyna heeft al jaren een eigen dansschool in Nijmegen, die internationaal zeer hoog staat aangeschreven. Speciaal voor De Oase heeft ze een spektaculaire dansshow gemaakt. Ze gaat letterlijk de boel op stelten zetten!


23.00 uur DJ Saïf Rai&B / Mahreb Style

De Oase wordt dit jaar knallend afgesloten met een oude bekende.......Saïf is de meest gewaardeerde DJ van Nederland in Rai&B. In zijn kleurrijke set neemt hij je mee van Marokko tot India en van Zuid-Amerika tot Afrika. Kortom een waardige afsluiting van De Oase.

Nazima Shaikh
PR

06-11902833


---- --