Landschap Noord-Holland


Persbericht

Castricum, 7 juli 2008

Zomerse excursies op Balgzand !

Landschap Noord-Holland nodigt u uit voor een tweetal bijzondere excursies op 12 juli en 13 juli. Op Balgzand, tussen Den Helder en Wieringen, kunt u jaarrond indrukwekkende hoeveelheden vogels zien. In deze tijd van het jaar zijn dat zowel de plaatselijke broedvogels die druk doende zijn met het opvoeden van hun kroost als de eerste trekvogels die zijn terug gekeerd uit Noord-Europa. Op de verzamelplek wordt besloten of het een wandel of fietsexcursie zal zijn. Ga mee!

Wij nemen u mee naar de hoogwatervluchtplaatsen waar de vogels slapen bij hoog water. Vanachter een kijkscherm kunt u bovendien het drukke gezinsleven in een meeuwenkolonie volgen. Opgroeiende kuikens worden gevoerd, indringers als de bruine kiekendief verjaagd en altijd lijken er wel ergens een aantal meeuwen ruzie met elkaar te hebben. Bovendien broeden er aan de rand van de meeuwenkolonie tientallen lepelaars, deze statige verschijningen vallen behoorlijk op tussen de meer alledaagse meeuwen.

Deze excursie vindt plaats op zaterdag zaterdag 12 juli van 13.00 tot ongeveer 15.30 uur en zondag 13 juli van 14.00 tot ongeveer 16.30. Reserveren is verplicht en kan via de InformatieWinkel, tel. 0251-362 762. De kosten bedragen ¤ 3,50 per persoon, voor Beschermers ¤ 2,50 en voor een kind tot 12 jaar ¤ 1,50. Neem als u heeft een verrekijker mee en trek stevige schoenen aan.

Natuurinformatiecentrum Balgzand ligt bij 't Kuitje aan de Oostoeverweg 80 in Den Helder. Dit is vlak voor de ingang van de Marine, op industrieterrein Oostoever. Dit is goed met borden aangegeven.