Gemeente Alkmaar



Vrijdag 11 juli 2008

Hoeveel teruggevonden fietsen zijn er nodig om jou aangifte te laten doen? Noteer je framenummer en kijk op fietsdiefstal.nl

In Nederland worden wekelijks meer dan duizend fietsen teruggevonden. Van deze fietsen is niet bekend wie de eigenaar is, omdat er geen aangifte is gedaan van diefstal. Om hier de aandacht op te vestigen, is de Overheid de publiekscampagne 'Fietsdiefstal' gestart. Zaterdag 12 juli is de landelijke Fietsdiefstalcampagne in Alkmaar.

Op de Noorderkade staat zaterdag 12 juli een 'fietsdiefstalmonument'. Dit is om mensen bewust te maken, hoeveel gestolen fietsen niet als gestolen staan geregistreerd. Ook zijn er informatiestands van onder andere de campagnevoerders zelf, de Fietsersbond en de ANWB.

Persuitnodiging

U bent van harte uitgenodigd aanwezig te zijn bij het moment dat burgemeester Piet Bruinooge zich aansluit bij de Fietsdiefstalcampagne. Dit is zaterdag 12 juli om 10.00 uur, op de Noorderkade.

Bijlage e-mail: brochure 'Hoeveel teruggevonden fietsen zijn er nodig om jou aangifte te laten doen? Noteer je framenummer en kijk op fietsdiefstal.nl''

Meer informatie: afdeling Communicatie, Kees Kraakman, (072) 548 90 09.
-----------------------


---- --