Rotterdamse films naar Milaan, Hiroshima en Londen

Internationaal succes voor korte films van jonge Rotterdamse filmmakers

ROTTERDAM, 20080712 -- De Rotterdamse kleianimatie "the Real Action Heroes" is geselecteerd voor de internationale competitie van het ICFilms Festival van Rutger Hauer in Milaan. De jury bestaat uit 'Paul Verhoeven, Ridley Scott, Robert Rodriguez, Richard Gere en Ludovico Einaudi.' De film gaat over het Amerikaanse leger dat een dorpje in het Midden-Oosten aanvalt om het te bevrijden van terrorisme. De film van Mark Wallaard, Tim Treurniet en Ziggy Deutz zal ook vertoond worden op het Hiroshima Animatie Festival in Japan. Gelijktijdig is de korte film Contained van dezelfde makers geselecteerd voor het Cannery Wharf Film Festival in Londen.


The Real Action Heroes kwam tot stand tijdens een stage bij de Rotterdamse omroep LLiNK en kreeg financiële steun van het Pekoenja Jongerenfonds. Het duurde drie jaar om de oorlogsfilm van klei te voltooien. Het project had een budget van slechts 1400 euro. De film werd al vertoond tijdens het Rotterdams Film Festival en zal eind dit jaar ook vertoond worden op het Hiroshima Animatie Festival in Japan.

Van dezelfde makers is de korte film 'Contained' geselecteerd voor het Cannery Wharf Film Festival in Londen. De film gaat over een Marokkaanse jongen (Sabir Al Haft) die zijn tas vergeet op een metrostation en vervolgens verdacht wordt van het plannen van een terreuraanslag. De film werd geschreven en geregisseerd door Mark Wallaard en Tim Treurniet.

Contained is een productie uit de stal van Kort Rotterdams. Een initiatief van het Rotterdams Fonds voor de Film waarin jaarlijks 5 nieuwe makers de mogelijkheid krijgen om een korte film te maken. De film ging in première tijdens het Internationaal Film Festival Rotterdam en draaide verder op het Nederlands Film Festival en Scenecs.

Beide films zijn voorzien van muziek door de Amerikaanse componist Jonathan Franklin. De communicatie hiervoor liep geheel via het internet.

Momenteel werkt Mark Wallaard samen met Matthijs Treurniet aan een scenario voor zijn eerste speelfilm.

Credits the Real Action Heroes
Productie: Zimati/LLiNK Cast: Rob van Campenhout, Amaru
Camera: Tim Treurniet Geluid: Martijn Snoeren, Erik Griekspoor Muziek: Jonathan Franklin Animatie: Tim Treurniet, Ziggy Deutz, Tim van Paassen Montage: Matthijs Treurniet Scenario: Tim Treurniet, Ziggy Deutz, Mark Wallaard Producent: Margot Paak, Mark Wallaard Regie: Mark Wallaard

Credits Contained
Productie: Portaal Media/Zimati Cast: Sabir Al Haft, Emile Jansen, Caroline Nicolai Camera: Rolf Dekens Geluid: Erik Griekspoor, Max Frick Muziek: Jonathan Franklin Montage: Han Hoezen Producent: Michiel van Opstal, Inge de la Parra, Simone van den Broek Scenario & Regie: Mark Wallaard, Tim Treurniet

Poster Real Action Heroes
heroes.zimati.com/downloads/Rah-onesheet.jpg

Posters Contained
contained.zimati.com/downloads/contained_quad.jpg
contained.zimati.com/downloads/contained_onesheet.jpg

Sites
www.zimati.com
www.icfilms.org
hiroanim.org/
www.cwff.org.uk/08/

Trailers:
www.trailers.zimati.com



Zimati