Politie Groningen

Zaterdag 12 juli 2008

Provincie Groningen, 12-07-2008

Groningen: diefstal GSM uit winkel

In een warenhuis aan de Westerhaven in Groningen heeft de politie vrijdagmiddag een 44-jarige man uit Groningen aangehouden. De man werd door het personeel betrapt en overgedragen aan de politie. Bij onderzoek in de woning van de verdachte trof de politie nog een hoeveelheid goederen, zoals merkkleding en horloges, aan die vermoedelijk van diefstal afkomstig zijn. De verdachte is ingesloten voor een verder onderzoek naar zijn daden.

Groningen: diefstal van kabels

Op de Odenseweg in Groningen heeft de politie twee mannen van 27 en 30 jaar uit Groningen aangehouden. De beide verdachten hadden een grote hoeveelheid stroomkabels weggenomen vanaf een bouwplaats aan de Driebondsweg. De verdachten zijn ingesloten.

Groningen: man met steekwond naar ziekenhuis

Op de Amethiststraat in Groningen werd vrijdagnacht een 23-jarige man uit Groningen aangehouden. De man bleek een steekwond te hebben opgelopen met een aardappelschilmesje. Het incident ontstond voor de woning van een 28-jarige man uit Groningen. Deze gaf aan ruzie te hebben met zijn vriendin. Hierbij ging de verdachte volledig door het lint. Het slachtoffer wilde bemiddelen maar werd vervolgens door de verdacht met het mesje in zijn lijf gestoken. De verdachte verstopte zich op het dak van zijn woning, waarna door de politie werd afgehaald. De verdachte is ingesloten en het slachtoffer moest voor onderzoek naar een ziekenhuis. De politie stelt een nader onderzoek in.

Delfzijl: overlast veroorzaker in woning aangehouden

In een woning aan de Kleine Belt heeft de politie vrijdagavond een 39-jarige man uit Delfzijl aangehouden. De man veroorzaakte gedurende een langere tijd veel geluidsoverlast met zijn geluidsapparatuur. Buurt bewoners klaagden bij de politie dat dit reeds jaren gaande was. In de woning kon de verdachte worden aangehouden. Hij ging daarop door het lint en onderweg naar het bureau beledigde de verdachte voortdurende de agenten. De man is voorlopig ingesloten voor verdere onderzoek.

Winschoten: drugs dealer opgepakt

Op de Venne in Winschoten zagen agenten vrijdagnacht een 20-jarige inwoner van Winschoten op straat dealen. Tot drie keer toe gaf de verdachte dope aan omstanders. Toen agenten de man wilden aanhouding ging hij er vandoor. Na een korte sprint werd hij alsnog achterhaald. Bij zijn aanhouding bleek de verdachte nog 12 XTC pillen bij zich te hebben. Hij is ingesloten in de cellengang aan de Hooghoudtstraat.

Ter Apel: autokrakers gepakt

Op de Nederveen Cappelstraat in Ter Apel heeft de politie vrijdagnacht twee mannen van 17 en 23 jaar uit Ter Apel aangehouden. Getuigen zagen dat de beide heren in een auto zaten nadat ze deze hadden open gebroken. Toen agenten bij de auto kwamen bleken de daders spoorloos. Na een korte zoektocht in de omgeving kwamen de daders uit de bosjes te voorschijn. De getuige herkende de beide verdachten. Hierop werden de twee meegenomen naar het politiebureau en ingesloten. Niet bekend is of er iets uit de auto wordt vermist.

Bedum: graffiti spuiter

Op de skatebaan aan de Vlijt in Bedum heeft de politie vrijdagmiddag een 16-jarige jongen uit Bedum aangehouden. Agenten zagen dat de jongen met een spuitbus de skatebaan onder kalkte. Toen de jongen zich betrapt wist trachtte hij te vluchten en de spuitbus weg te gooien., maar dat mocht niet baten. De jongen is overgedragen aan zijn ouders en staat een boete te wachten.

Winschoten: Nacht van.

De Nacht van Winschoten is rustig verlopen. De politie hoefde niet of nauwelijks op te treden. Wel werd een 33-jarige inwoner van die plaats aangehouden. De man was lastig bij een podium aan de Venne waar hij het podium voortdurend opklom en de danseressen voor de voeten liep. Ook bij zijn aanhouding was de man zeer recalcitrant. Hij verzette zich hevig en beledigde en bedreigde hij de agenten. Hij werd ter ontnuchtering ingesloten in een politiecel.

Winschoten: alcohol gebruik

In verband met de nacht van Winschoten heeft de politie op een aantal plaatsen in en om Winschoten alcoholcontroles gehouden. Aan drie bestuurders werd een boete opgelegd voor het rijden onder invloed. De hoogste gemeten alcohol promillage bedroeg 1 promille. Twee bestuurders waren beginnende automobilisten die hun rijbewijs na constatering van het alcoholgebruik moesten inleveren.

In Ter Apel werd op de Molenweg nog een 38-jarige brommobiel bestuurder uit die plaats aangehouden. Hij reed met een promillage van 2.5 promille op zijn mobiel door het dorp. Ook hij kreeg een boete opgelegd en zijn rijbewijs werd hem afgenomen.

Op de Wijkstraat in Appingedam was een 34-jarige man uit Garrelsweer het haasje. Hij reed op zijn bromfiets met een promillage van 1.45 promille. Bovendien was zijn bromfiets niet verzekerd. Hem staat eveneens een forse boete te wachten.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft vrijdag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Blijham, Oosteinde : 630 geregistreerde voertuigen; 340 overtredingen; hoogst gemeten snelheid: 91km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Finsterwolde, Kromme Elleboog: ruim 200 voertuigen; 86 overtredingen; hoogst gemeten snelheid 92 km per uur, toegestane snelheid 50 km per uur;

Zandberg, ruim 130 geregistreerde voertuigen, 2 overtredingen, hoogst gemeten snelheid 73 km per uur, toegestane snelheid 50 km per uur.

In Delfzijl op het Zwet werd een 28-jarige man uit Appingedam aangehouden. Hij reed met een snelheid van 104 km per uur waar slechts 50 km per uur gereden mag worden. De bestuurder kreeg een proces verbaal en zijn rijbewijs werd ingenomen.

Ook in Winschoten raakte een 55-jarige taxi chauffeur uit Groningen Zijn rijbewijs kwijt. Hij reed met een snelheid van 108 km per uur over de Udesweg, waar eveneens slechts 50 km gereden mag worden. Ook de taxi kon door da man in Winschoten worden achtergelaten. En met een proces verbaal keerde hij richting Groningen terug.