Politie Drenthe

Zaterdag

Assen, 12-07-2008

Aanrijding met letsel
STUIFZAND Twee bestuurders raakten vrijdagmiddag gewond bij een aanrijding aan het Stuifzand. Een 24-jarige man uit Groningen reed in een personen en wilde vanaf de Oostermaat de weg oversteken (Kremboong/Drijberseweg) naar het Siberie. Hij gaf echter geen voorrang aan de 40-jarige bestuurder van een auto die van rechts kwam. Een aanrijding was het gevolg. Laatstgenoemde bestuurder raakte bekneld en is na bevrijding uit de auto naar het Bethesdaziekenhuis gebracht met borstletsel. De man uit Groningen heeft vermoedelijk een gebroken pink en gezichtsletsel. Beide voertuigen zijn afgesleept. (BPS 08-153614)

Winkeldieven aangehouden

EMMEN Agenten hebben vrijdagmiddag een 59-jarige man uit Emmen aangehouden aan het Valkenveld wegens winkeldiefstal. De man zou bij een supermarkt in de Rietlanden een fles wijn hebben gestolen ter waarde van 3,19. De man is aangehouden en tijdens het verhoor bekende hij de diefstal. Hij is met een boete van 150,- huiswaarts gegaan. (BPS 08-153524)

ASSEN Een 44-jarige man stapte vrijdagmiddag een juwelierszaak binnen aan de Markstraat. De man pakte een horloge van de toonbank ter waarde van 410,- en ging er zonder te betalen op de fiets vandoor. De medewerker van de winkel rende achter de verdachte aan en wist hem in de kraag te vatten. De verdachte is ingesloten voor verhoor. De horloge is weer terug naar de juwelierszaak.
(BPS 08-153560)

Verwarde man meegenomen naar bureau
Bewoners van een woning aan het Oranjekanaal zagen vrijdagmorgen een onbekende persoon op hun erf rondlopen. De man gedroeg zich verdacht en het leek alsof hij iets uit een auto wilde stelen. Toen de eigenaar van de woning, een 51-jarige man, naar buiten ging om polshoogte te nemen, ging de onbekende man er vandoor. De eigenaar had de 28-jarige man uit Geeuwenbrug bijna te pakken, maar laatstgenoemde sprong plotseling in het kanaal. Hij zwom naar de overkant, maar daar was de andere man ook alweer. Een tweede duik volgde. De ter plaatse gekomen agenten hebben de totaal verwarde man op het droge geholpen en meegenomen naar het bureau. De man is gehoord en er is verbaal opgemaakt wegens baldadigheid. (BPS 08-153409)

Twee jongens aangehouden wegens baldadigheid
RODEN De politie kreeg zaterdagmorgen rond 4.30 uur een melding van vernieling bij een woning aan de Heerestraat. Meerdere jongens zouden met bierflessen tegen een woning slaan. Ter plaatse hebben agenten een 18-jarige jongen uit Nieuw Roden en een 19-jarige jongen uit Roden aangehouden wegens baldadigheid. De twee jongemannen, die zich er vervelend gedroegen na hun aanhouding, kregen na verhoor een bekeuring mee naar huis. (BPS 08-153700)

Twee aanhoudingen wegens bedreiging en mishandeling GEEUWENBRUG De politie heeft vrijdagavond een 29-jarige man uit Geeuwenbrug aangehouden. Deze bewoner van een pand aan de Eikenhorst zou personeel hebben bedreigd en mishandeld. De verdachte is ingesloten voor verhoor. De toedracht wordt onderzocht. (BPS 08-153594)

Later op de avond werd de politie opnieuw gevraagd om naar de Eikenhorst te gaan voor een andere zaak. Een andere 29-jarige man zou een medebewoner hebben mishandeld en het personeel hebben bedreigd. Ook deze verdachte werd aangehouden en ingesloten voor verhoor. (BPS 08-153623)

Politie controleert in verkeer
MEPPEL De politie heeft vrijdagmiddag aan het Blankenstein en aan de Burgemeester Knopperslaan gecontroleerd in het verkeer. Drie bestuurders kregen een bekeuring wegens het negeren van het rode stoplicht en één bestuurder kreeg een boete wegens het niet handsfree bellen.
(BPS 08-153555)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met 0592 451280