Politie Gelderland-Zuid

Onbekende vrouw aangehouden

Nijmegen, 12-07-2008 o Via de spoorwegen werd vrijdagmiddag politie op het Centraal Station gevraagd in verband met een jonge vrouw zonder treinkaartje. Zij zou geen woord Nederlands spreken en uit Afrika komen. Agenten gingen erheen en probeerden met haar te praten, wat niet lukte. Omdat zij ook geen identiteitsbewijs bij zich had, werd de vrouw aangehouden voor de wet op de Identificatieplicht.

De Spoorwegpolitie kwam ter plaatse voor afhandeling van de zaak rondom het treinkaartje. Daarna is de vrouw overgedragen aan de Vreemdelingenrecherche voor verder onderzoek. Later bleek dat zij Frans sprak en met behulp van een tolk is naar haar personalia gevraagd. Omdat de vrouw klaagde over buikpijn en zij zinspeelde op een mogelijke verkrachting, werd er een arts bijgehaald en een gespecialiseerde zedenrechercheur. Het daaropvolgende onderzoek leidde echter niet tot een aangifte of zaak.

Aangezien de, inderdaad, Afrikaanse vrouw al onderweg bleek te zijn naar een asielzoekerscentrum, is haar een trein- en buskaart met routebeschrijving meegegeven. Hierop heeft de jonge vrouw haar weg vervolgd.
(08)