Politie Gelderland-Zuid

Aanhouding na opgeven valse naam

Tiel, 12-07-2008 o In de nacht van vrijdag op zaterdag stuurde de politiemeldkamer een surveillanceauto naar de Morssestraat in Tiel. Daar zou zich een verdachte auto ophouden, aldus een melding. Op het industrieterrein werd niemand aangetroffen. Even later kwam een andere dienstauto vanaf de A15 gereden. De agenten zagen een man lopen over de Franklinstraat en gingen tot nader onderzoek over.

De man, die net het fietspad op wilde lopen naar de Industrieweg, werd staande gehouden en om legitimatie gevraagd. Die kon hij niet overhandigen, wel gaf hij een naam en bijbehorend adres op. Navraag door de meldkamer leerde dat op het opgegeven adres iemand anders woont. Reden om de man meteen aan te houden voor het opgeven van een valse naam.

Tijdens verhoor gaf de man zijn juiste personalia, het bleek een 23-jarige uit Tiel. Een logische verklaring wat hij op het industrieterrein deed, kon hij echter niet geven. Verder kwam op het politiebureau naar voren dat de 23-jarige te boek stond als 'ongewenst vreemdeling' die het land uitgezet zou moeten worden. De Vreemdelingenrecherche gaat met de zaak verder. (08)