Politie Gelderland-Zuid

Twee rijbewijzen ingevorderd

Nijmegen/Geldermalsen, 12-07-2008 o De politie vorderde vrijdagavond en -nacht van twee automobilisten het rijbewijs in, eentje in Nijmegen en één in Geldermalsen. Dit nadat zij met teveel alcohol op achter het stuur zaten.


* In Nijmegen hielden mountainbikers van politie op de Nieuwe Marktstraat een bestuurder staande. Een getuige had de agenten erop gewezen dat hij vermoedelijk dronken zou zijn. Zij spraken vervolgens met hem en vroegen eerst om zijn rij- en vervolgens legitimatiebewijs. Beide had hij niet bij zich. Vervolgens namen de bikers een blaastest af. Die duidde inderdaad op mogelijk alcoholgebruik. Daarom werd de man, van 35 jaar uit Wijchen, aangehouden en voor een ademanalyse naar het politiebureau gebracht. De uitslag bedroeg 470 ug/l. Al een keer eerder bleek de verdachte te zijn aangehouden wegens rijden onder invloed.

Tijdens verhoor gaf de Wijchenaar aan nogmaals te willen blazen omdat hij dacht dat de uitslag niet kon kloppen. Daarop hebben politieagenten hem gewezen op het recht op tegenonderzoek. Dit wilde de man wel, waarna een GGD-arts in kennis werd gesteld en naar het politiebureau kwam om bloed af te nemen. Het bloedblok is inmiddels naar het NFI gestuurd. Het rijbewijs van de Wijchenaar is ingevorderd.

* In Geldermalsen viel een bestuurder in het verkeer op vanwege de hoge snelheden waarmee hij reed. Daarbij slingerde hij langs de weg en reed bijna een aantal paaltjes omver. Op de Windvaan kon de politie hem een stopteken geven en een blaastest afnemen. Na de indicatie op straat van een "F" volgde op het bureau de ademanalyse. Die gaf als eindwaarde 470 ug/l. Omdat de verdachte, van 19 jaar uit Geldermalsen, een beginnend bestuurder is, is direct zijn rijbewijs ingevorderd. Dossier is opgemaakt. (08)