Ingezonden persbericht


Renger vecht zich in de punten voor eigen publiek

Renger van der Zande heeft in de eerste race in Zandvoort bewezen zijn gewicht in goud waard te zijn. Na een tegenvallende kwalificatie reed de Prema Powerteam-coureur een geweldige race en finishte hij op een knappe zevende plaats. Niet alleen levert die positie waardevolle punten op, het betekent ook de eerste startrij voor de tweede race op zijn thuiscircuit.

Download hi-res image "Hier ben ik ontzettend blij mee", zei Renger na afloop. "Makkelijk was het zeker niet, maar de beloning maakte alles goed. Ik had een geweldige start en kon gelijk twee man pakken. Ik lag toen negende, waarna mijn teamgenoot een straf kreeg vanwege een valse start. Ik was al erg blij met de achtste plaats, maar toen er iemand voor me af ging, werd dat de zevende stek. Geweldig natuurlijk, want het verschaft een prima uitgangspositie voor morgen en het levert me weer punten op."

"We gaan nog wel flink sleutelen aan de afstelling van de auto", vervolgde hij. "Ik had heel weinig grip en het was echt alsof ik op eieren moest rijden. De auto gleed alle kanten op, maar ik heb de boel bij elkaar gehouden. Morgen start ik vanaf de tweede plaats en ga ik voor het podium. Het zou geweldig zijn om het weekend af te sluiten met een fles champagne voor eigen publiek!"