NOVA

12-07-2008

Maagverkleining bij kinderen
In het universiteitsziekenhuis van Maastricht ondergaan te zware kinderen maagverkleinende operaties. Negen tieners hebben inmiddels een maagband gekregen, bij 1 kind is de maag omgeleid en verkleind. De Nederlandse behandelrichtlijn adviseert medici om kinderen met extreem overgewicht niet te opereren. Nut en veiligheid van de behandeling staan onvoldoende vast. In NOVA legt chirurg Jan Willem Greve uit waarom hij tóch opereert.

Scholen hebben taak bij overgewicht jeugd Steeds meer dikke kleuters

Laurel en Hardy in Nederland
Laurel en Hardy, de Dikke en de Dunne, Stan en Ollie. Hoewel de twee hun laatste speelfilm ruim 57 jaar geleden maakten, hebben zij nog talloze fans over de hele wereld. Deze week komen al die fans samen in Alphen aan den Rijn, waar de jaarlijkse conventie van de fanclub plaatsvindt. NOVA is erbij en spreekt met de achterkleindochter van Stan Laurel.

Deze zomer in NOVA: 1968

NOVA laat deze zomer de beelden van 1968 nog een keer spreken. Elke dag kijkt NOVA terug op een belangrijke, opmerkelijke of gewoon leuke gebeurtenis uit 1968. Vanavond: de Tweede Kamer in 1968. Bekijk ook de eerder uitgezonden afleveringen.

Presentatie: Joost Karhof

(Onderwerpen onder voorbehoud)


----------

NOVA / Den Haag Vandaag
Nederland 2
Ma t/m do: 22.15-22.45
Vrijdag: 22.15-22.55
Zaterdag: 22.10-22.30
Herhaling na middernacht